Ga naar hoofdinhoud

All at Once, Cum Laude en Crosby KWPN goedgekeurd

Cat.nr. 581 All at Once (v. Ampère). Foto: Melanie Brevink-van Dijk
De drie oudere Lichte Tour-dressuurhengsten, die afgelopen maandag werden aangeleverd voor de vijfdaagse karaktertest, zijn vanaf vandaag alledrie KWPN-goedgekeurde hengst. Het gaat om de negenjarige All At Once (Ampere x Gribaldi) van Stal 104 BV, de achtjarige Cum Laude (Apache x Weltmeyer) van Stal 104BV en Stal Laarakkers en de achtjarige Crosby (Chippendale x Flemmingh) van Gertjan van Olst. De hengsten zijn, met betrekking op het stalgedrag, beoordeeld als eerlijke betrouwbare hengsten die gemakkelijk in de omgang zijn en rustig op stal.

De drie hengsten werden afgelopen najaar op de eerste bezichtiging in Ermelo aangewezen voor de derde bezichtiging op de KWPN-hengstenkeuring. Gezien de prestaties in de sport volstond de beoordeling aan de hand. Tussen Ermelo en Den Bosch bekeek de hengstenkeuringscommissie nafok van de hengsten en die nafok stond aanwijzing voor de verkorte test niet in de weg. Die verkorte test heeft het drietal nu met goed gevolg afgelegd.

Fokadviezen

Volgens het KWPN kan de door Stal 104 BV (Willeke Bos) gefokte All At Once lichtvoetigheid, souplesse en gedragenheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. Wel moeten merries langgelijnd zijn, zegt het KWPN-rapport. De door J.A.M. Schel uit Linden gefokte Cum Laude geeft een bijdrage in het formaat en rijdbaarheid alsmede de houding in beweging . Het aanparingsadvies van de door Th. en J. Deenen uit Heijen gefokte Crosby is het formaat, het lichaamsgebruik en de beentechniek dat hij kan toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Rapporten

Klik hier voor het rapport van All at Once
Klik hier voor het rapport van Cum Laude
Klik hier voor het rapport van Crosby

Bron: Horses.nl/KWPN.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.