Ga naar hoofdinhoud

Vier KWPN premiehengsten en halfbroers Zonik en Total U.S. aangemeld voor zadelpresentatie

Cat. nr. 362 Monte Carlo TC (Dream Boy x United) Foto: Jacquelien van Tartwijk

Voor de zadelpresentatie en herkansing voor dressuurhengsten op woensdag 16 september in het kader van het KWPN Verrichtingsonderzoek, zijn vier premiehengsten aangemeld. Het betreft Blue Hors Monte Carlo TC (Dream Boy x United), Mowgli V.O.D. (Desperado x Jazz), Mansion (Totilas x Krack C) en Merlot VDL (Bordeaux x Florencio I).

Op deze dag is ook een herkansing onder het zadel voor driejarige hengsten en kunnen niet eerder aangeboden driejarige hengsten worden gepresenteerd.

Halfbroers van Zonik en Total

Naast de drie eerder genoemde premiehengsten, is onder andere ook de halfbroer van Glock’s Zonik N.O.P. aangemeld. Het gaat om Straight Horse Santiano (Sezuan x Romanov) van Blue Hors. De driejarige hengst neemt deel als nog niet eerder aangeboden hengst. Ook de driejarige halfbroer van Glock’s Total U.S. verschijnt in de ring. De zoon van Grey Flanell uit Sondra (v. Sir Donnerhall I) is van Joop van Uytert en Paul Schockemöhle.

Dagindeling

De dag wordt om 08.00 uur gestart met de vierjarige dressuurhengsten. Een uur later komen de driejarige hengsten in de ring. De presentatie vindt plaats in de Willem-Alexanderhal. Het losrijden vindt plaats in de Beatrixhal en het longeren van de hengsten is mogelijk in de KNHS-longeercirkel.

Presentatie

De hengsten worden op aanwijzing van de jury onder het zadel getoond in stap, draf en galop. De hengsten verschijnen zoveel mogelijk met twee tegelijk, onder het zadel, in de baan in de volgorde zoals vermeld op de startlijst.

Beoordeling

Voorafgaand aan de herkansing onder het zadel vindt er een beoordeling van het exterieur en correctheid in beweging plaats van de niet-aangewezen hengsten. Aansluitend aan de zadelpresentatie van alle hengsten van de betreffende fokrichting, stappen de niet-aangewezen hengsten aan de hand rond in de Willem-Alexanderhal, waarna de hengstenkeuringscommissie bekend maakt welke hengsten worden uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek.

Bekijk hier de startlijst.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook