Ga naar hoofdinhoud

Kardieno met 8- en en 9’s goedgekeurd na tweede menproef

a70 Kardieno v Dante Weltino x Vidieni elite pref prest sport dress en spr v Parcival Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Vandaag lieten twee Gelderse hengsten tijdens de aangespannen verrichtingen hun kwaliteiten zien. Imposant EM nam deel aan de tweede wedstrijd van de Hengstencompetitie Gelders paard en Kardieno is met een zeer nette aangespannen verrichting nu volledig in het stamboek ingeschreven.

Imposant EM (Danser x Elegant, gefokt door N. van Houten – van der Veen uit Opende) werd vandaag voorgesteld door Henk Hammers tijdens de tweede wedstrijd van de Hengstencompetitie Gelders paard aangespannen proef, klasse L.

Werkwillig karakter

Imposant EM heeft een sympathieke verrichting laten zien. Het is een hengst met een blije uitstraling, een zeer werkwillig karakter, die zeer goed in Gelders type staat. Hij beweegt met veel beentechniek en heeft een goede houding. De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte. De hengst krijgt hiervoor een 7,5. De draf is actief met een hele goede beentechniek. De hengst is heel lichtvoetig, wat een 8,5 oplevert. De galop is zuiver en actief. Imposant EM springt mooi bergop, heeft een goede balans en veel souplesse. Hiervoor krijgt de hengst een 8. Voor de gedragenheid en souplesse ontvangt de hengst ook een 8. De hengst kan goed schakelen. Imposant EM zou iets meer naar de hand van de rijder toe mogen lopen, wat het ruggebruik ten goede zal komen. Voor de algemene indruk en functionaliteit als men-paard werd hij beloond met een 8,5.

Kardieno goedgekeurd

Vandaag kwam ook Kardieno (Dante Weltino x Parcival, gefokt door Janneke Gnodde van Terschelling) in de baan voor zijn tweede aangespannen verrichting in het kader van zijn goedkeuringstraject. Kardieno werd gereden door Albert Lueks en vervolgens nam testruiter Henk Hammers zijn plaats op de menwagen over. De hengst liet een goede test zien en kreeg van de hengstenkeuringscommissie Gelders paard de volgende punten:

Aangespannen verrichting Kardieno
Stap (x2) Draf (x2) Galop Houding Werkwilligheid/ inzet/looplust Wendbaarheid Algeheel beeld als aangespannen paard (x2)
8,5 8,5 9 8,5 8,5 8 8,5

De stap is zuiver en zeer goed van ruimte. De draf is lichtvoetig, goed van ruimte en souplesse. Het achterbeen treedt goed onder. De galop is bergop, goed van ruimte met een zeer goede afdruk. Kardieno heeft een goede tot zeer goede aanleg als menpaard en geeft zijn rijder een goed tot zeer goed gevoel. Kardieno is hiermee volledig in het stamboek ingeschreven nadat hij dit voorjaar het verrichtingsonderzoek onder het zadel (dressuur en springen) met goed gevolg heeft afgelegd.

Bron: KWPN/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook