Ga naar hoofdinhoud

Neon GSM verrichtingstopper tuigpaarden, drie hengsten ingeschreven

Neon GSM (v. Bocellie's Matteo). Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Van de collectie aangewezen tuigpaardhengsten (12) in 2021, werden er dit najaar zes voorgereden. 11 oktober begonnen vier hengsten aan het verrichtingsonderzoek en halverwege werd het onderzoek beëindigd voor de premiehengst Naviro K. De drie overgebleven hengsten werden ingeschreven en daarvan behaalde bloedververser Neon GSM (v. Bocellies Matteo) van de combinatie Seinen/Lueks het hoogste puntenaantal.

Neon GSM (Bocellies Matteo x A New Day) kreeg bijna uitsluitend 8-en. Een 8 voor front, lichaamshouding, zweefmoment, actie van het voorbeen, looplust en algeheel beeld als tuigpaard. Verder was er een 7 voor het gebruik van het achterbeen en een 8,5 voor de bewerkbaarheid en instelling.

Norking Apple

De als tweede geëindigde Norking Apple (Icellie x Eebert) van fokker Nico van Maaswal deed niet veel voor Neon GSM. Hij scoorde een 8 voor het front, de looplust en het algehele beeld als tuigpaard, een 8,5 voor de bewerkbaarheid en instelling en een 7,5 voor de lichaamshouding, het zweefmoment, de actie van het voorbeen en het gebruik van het achterbeen.

Norking Apple (v. Icellie) – Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Norbert

De door J. Bloemert gefote Norbert (Urgent x Waldemar) van Freek Saris kwam op plaats 3 uit. Hij kreeg een 7,5 voor het front, een 7 voor de lichaamshouding, een 8 voor het zweefmoment, een 7,5 voor de actie van het voorbeen, een 8 voor het gebruik van het achterbeen, een 7,5 voor de looplust, een 8 voor de bewerkbaarheid en instelling en een 7,5 voor het algeheel beeld als tuigpaard.

Klik hier voor de volledige rapporten

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.