Ga naar hoofdinhoud

Voorjaarsonderzoek 2021: 14 driejarige dressuurhengsten op stal in Ermelo

Navarro (Blue Hors Farrell x Jazz) - Foto: Jacquelien van Tartwijk

Vijftien aangewezen driejarige dressuurhengsten waren opgegeven voor de aanlevering voor de voorjaarstest 2021, daarvan werden er dertien gepresenteerd in Ermelo. Twaalf kregen een box voor de 35-daagse test, eentje (Navarone D v. Finest Selection) werd doorverwezen naar het najaarsonderzoek.

Toch staan er veertien driejarige dressuurhengsten in Ermelo. Dat komt omdat cat.nr 449 No Way (Governor x Flemmingh) en cat.nr 533 Nacho (Negro x Krack C) vrijwillig deelnemen. Cat.nr 449 werd aangewezen voor de tweede bezichtiging, maar was afwezig op de hengstenkeuring in Ermelo. Cat.nr 533 bleef staan in de tweede bezichtiging.

Fijn rijden

Inspecteur Floor Dröge zegt over de hengsten: “Over het algemeen lieten de hengsten zich fijn rijden en werden ze netjes voorgesteld door de eigen ruiter. Dat geldt ook voor de oudere hengsten die we in het kader van de zadelpresentatie gezien hebben. Deze hengsten worden op 26 april allen terugverwacht, evenals de op vrijwillige basis deelnemende vijfjarige Debbehoeve’s Linvasion (Sir Donnerhall x Krack C,red.).”

Herkanser en aanwijzing onder het zadel

Daarnaast werden er twee hengsten beoordeeld in het kader van de herkansing cq. aanwijzing onder het zadel, deze zijn beide niet aangewezen. Het gaat hierbij om cat.nr 60 Mac Toto USB (Glock’s Toto jr x Jazz) en Mr. Magnum BTH (Expression x Valdez).

Louis ter Kwincke weer afwezig

De vijfjarige hengst Louis ter Kwincke (Easy Game x Damon Hill), die op de KWPN Hengstenkeuring in 2019 werd geprimeerd, was ook opgegeven voor de zadelpresentatie. Al voor de tweede keer liet hij verstek gaan. In 2019 werd halverwege het voorjaarsonderzoek doorverwezen, in 2020 werd hij opgegeven voor het najaarsonderzoek maar vervolgens weer afgemeld en ook deze keer werd hij niet gepresenteerd. Eerder werd de hengst al wel bij het BWP goedgekeurd.

Drie van Van Uytert

Van Uytert is topleverancier bij de dressuurhengsten, hij leverde drie hengsten aan: twee Just Wimphofs en een Icognito. Peter van de Sande liet twee hengsten achter in Ermelo: Nescio (v. For Ferrero) en Night Sjadow (v. Guardian S). Van Olst heeft er ook twee bij dit voorjaarsonderzoek: Nolegro (Painted Black uit volle zus Valegro) en de in de tweede bezichtiging afgewezen Nacho (v. Negro), die nu vrijwillig deelneemt.

Een premiehengst

Een premiehengst van de keuring 2021 neemt deel aan het onderzoek: Nirvana (Governor uit Fanita, de volle zus van Desperado en Chinook) van Ad Valk en familie Andeweg.

453 Nirvana (Governor x Vivaldi). Foto: Horses.nl/Melanie Brevink-van Dijk

Aangeleverde driejarige dressuurhengsten, 12 april

Cat.nr, NaamAfstammingFokkerEigenaar
311, NavarroBlue Hors Farrell x JazzPaardencentrum de Dalhoeve, OmmerenFokker
323, NephewDaily Diamond x JohnsonS. Wijnveen, Winterswijk-WooldJan Greve, Haaksbergen
364 Nero DDHEverdale x De NiroDekstation de Havikerwaard, De SteegFokker
381 Nebrasko BoFerdinand x OO SevenM.M.J. Broens, OverasseltC.M.P.H. van der Steen, Berlicum & Trainingsstal Witte-Scholtes, Gorinchem
388, NescioFor Ferrero x OsmiumE. van Zutphen & J. Krieken, VeghelStal van de Sande, Stal ter Selle & Ageeth Broekhof, Liempde
420, Next RomancierFürst Romancier x San AmourJ.Th.W. & H. Huls, SilvoldeR.M. Vermunt jr. Geesteren
453, NirvanaGovernor x VivaldiAd Valk, GorinchemFokker & Fam. Andeweg, Randwyk
456, Night SjadowGuardian S x FlorencioW.M. van der Aa, VinkelFokker & Stal van de Sande, Liempde
487, Nachtwacht in ’t VeldIncognito x EverdaleL.C.M. Bighelaar, VelddrielH.H. van de Bighelaar, Velddriel & Joop van Uytert, Heerewaarden
515, Nick WimphofJust Wimphof x BordeauxJ.A. & B. Naber, VredenheimJ.M. van Uytert, R. van Vliet, Stal Brouwer, Heerewaarden
525, Number TwoJust Wimphof x FerroG. van Esterik, OchtenFokker & Joop van Uytert, Heerewaarden
534, NolegroPainted Black x NegroJ.L. Hanse, Burgh-HaamstedeVan Olst Horses, Den Hout
449, No WayGovernor x FlemminghA. Hofenk, ToldijkFokker
533, NachoNegro x Krack CS. Maakenschijn, ChaamVan Olst Horses, Den Hout

Bron: Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.