KWPN wijst zeven hengsten aan voor verrichtingsonderzoek - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

KWPN wijst zeven hengsten aan voor verrichtingsonderzoek

Four Legends. Foto: Melanie Brevink
Op de KWPN Kampioenschappen in Ermelo heeft het KWPN gister zes springhengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek dat op dinsdag 27 oktober begint. De dressuurcommissie wees uitsluitend de vijfjarige Four Legends KS aan.

Deze aansprekende zoon van Wynton uit de elite preferente merrie Vienna (v. Ferro) werd gister derde in de finale van de Pavo Cup en was vorige week bijzonder succesvol op het WK jonge dressuurpaarden in Verden. Uit deze directe moederlijn komen ook de KWPN-hengsten Bretton Woods en Chagall D&R. Four Legends KS is gefokt door J.M. Jansen en G. Jansen-Blanken uit Joppe en geregistreerd op naam van KS Horses in Heinkeszand.

De springcommissie wees vier vierjarigen, een vijfjarige en een zevenjarige aan. Bij de vierjarigen betreft dit Chocolate Dream HDH, een zoon van Capistrano (v. Cornet Obolensky). Zijn moeder Fly is een dochter van Ferragamo x Pit I. De hengst is gefokt bij A. Dahl in het Duitse Sprockhovel en is geregistreerd op naam van Hans Dings BV uit Heeze en dhr. Wijlaars uit Oirschot. Verder werd aangewezen Gringo R, een zoon van Catoki uit D.Zarah R7, een ster PROK-dochter van Tolan R x Germus R. Gringo R is gefokt door Stal Roelofs uit Den Ham en geregistreerd op naam van Willem Greve Sportpaarden BV uit Markelo en Teus van den Brink uit Nijkerkerveen. Uit deze directe moederlijn komen ook de KWPN-hengsten Rash R en Zahros R. De kampioen van de Hendrix-competitie 2015 werd ook aangewezen. Fly is een zoon van Kashmir van Schuttershof uit een dochter van Caretino x Corofino. De hengst is gefokt door H. van Kessel uit Heeswijk Dinther en geregistreerd op naam van Stal Hendrix uit Kessel, Bert van de Oetelaar uit Veghel en J.C.M. van Kessel uit Heeswijk Dinther. De hengst is al actief geweest in de fokkerij en voorwaarde is dat er ook een collectie nakomelingen worden beoordeeld. De in Zweden geboren Mohawk is een zoon van de Grand Prix hengst Monte Bellini (v. Montender) uit de Niki-stam. De moeder is B-Ulla Niki, een dochter van Orlando x Indoctro. De hengst is geregistreerd op naam van de BWG Stables BV uit Tubbergen.

Ook de kampioen van de vijfjarigen werd aangewezen. Deze Florian P is een zoon van Zirocco Blue VDL uit de 1,40 m springende ster sport (spr)-merrie Beyoncé van Cardento x Ahorn. De hengst is gefokt door P.W. Pijnacker en T.F. Pijnacker-Dam uit Augsbuurt en geregistreerd op naam van Albert Zoer Jr. uit Echten die hem ook naar het kampioenschap reed.

I’m Special de Muze is een zevenjarige zoon van Emerald van ’t Ruytershof uit de bekende Grand Prix-merrie Walnut de Muze, een dochter van Nabab de Reve x Chin Chin. Walnut de Muze is ook de moeder van de KWPN-hengst Falaise de Muze. I’m Special de Muze is gefokt door Joris de Brabander uit St. Niklaas (B) en geregistreerd op naam van Maatschap Team Nijhof uit Geesteren. Ook van deze hengst zullen nakomelingen worden beoordeeld.

Lees hier alles over de KWPN Kampioenschappen.

Bron: Horses/KWPN.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook