Ga naar hoofdinhoud

15.000 euro voor Bordeaux-zoon Triomfator T in KWPN online veiling

Triomfator T (v. Bordeaux) Foto: KWPN

De zevende (en voorlaatste) KWPN online veulenveiling van dit seizoen kende een uitgesproken topper in Triomfator T (Bordeaux x Vivaldi x Ferro) van fokker J. Tissingh uit Ruinerwold. Het hengstveulen werd afgeslagen voor 15.000 euro en werd voor dat bedrag aangekocht door familie Rensink.

Triomfator T was niet het enige veulen in de deze KWPN-veiling dat bovengemiddeld werd afgeslagen. Zo was er 7.000 euro voor Tip Top van de Vrendt (Highway M TN x Arezzo VDL), 6.500 euro voor Teardrop E.E. (Tangelo van de Zuuthoeve x Canturano), 6.500 euro voor True Love AEH (Frankie Lee x Just Wimphof) en 5.000 euro voor Twilight (Livius x Stedinger). Dat laatste veulen gaat naar Spanje, de rest blijft in Nederland.

Triomfator T en True Love AEH naar Gabrielle Rensink

“Zelf trok vooral het merrieveulen mijn aandacht, maar de familie verkoos het hengstveulen Triomfator voor de Frankie Lee-nakomeling. Uiteindelijk hebben we ze daarom maar beide gekocht”, vertelt Gabrielle Rensink, de enthousiaste koper. Voor Rensink waren dit de eerste aankopen op de KWPN Veilingen. Beide veulens zijn gekocht met oog op de toekomst en worden voor de lange termijn aangehouden. “De blik is gericht op de Grand Prix, maar in de praktijk zal blijken in hoeverre de veulens hun verwachting waarmaken”.

Zestien veulens over de 4.000 euro

Vijf veulens gingen dus over de 5.000 euro in deze veiling en elf veulens brachten tussen de 4.000 en 5.000 euro op. De rest (twintig veulens) bleef onder de 4.000 euro.

Resultaat

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.