Ga naar hoofdinhoud

30.000 euro voor zoon internationale springmerrie Minka’s Diamond

Update
Nikan's Diamond. Foto: Limburgse Veulenveiling

Op de Limburgse Veulenveiling woensdagavond op Equestrian Centre De Peelbergen was Nikan's Diamond (Kannan x Indoctro) met 30.000 euro het best betaalde veulen. De springveulens waren goed in de trek: Sacramento of the Paddocks (Catoki x Quidam de Revel) wisselde namelijk voor 23.000 euro van eigenaar net als Nice Guy Especiale (Cornet Obolensky x Chacco-Blue).

De moeder van Nikan’s Diamond, Minka’s Diamond, sprong zelf internationaal onder het zadel van Emile Tacken en leverde reeds drie internationale springpaarden, waaronder de Ustinov-nazaat Diamond of Minka. Het hengstveulen werd verkocht aan een Duitse bieder. Ook Sacramento of the Paddocks komt van goede huize, zijn moeder Quithaga Z is een halfzus van de KWPN-goedgekeurde Silverstone.

Internationaal

Kopers uit landen als Ierland, Amerika, Mexico, Jordanië, Engeland, Finland en Canada staken veelvuldig de handen omhoog op de Limburgse Veulenveiling op Equestrian Centre De Peelbergen. Ook telefonisch en online werd er volop geboden op de honderd veulens tellende collectie.

Moeizaam begin

“Het eerste gedeelte van de veiling verliep wat moeizaam en we kregen bevestigd dat er voor nette veulens realistische prijzen neergeteld worden”, erkent Paul Hendrix. “De Limburgse Veulenveiling heeft zich vanaf het begin als doel gesteld om afzet te creëren voor het regionale fokgebied en het gros van de veulens heeft vanavond nieuwe eigenaren gekregen. Daarmee hebben we veel fokkers kunnen faciliteren. Daarnaast hadden we een stel betere veulens, en voor die kwaliteit wordt goed betaald.”

Potentie

Net als de Catoki-zoon Sacrament of the Paddocks leverde het Cornet Obolensky-veulen Nice Guy Especiale, dat rechtstreeks terug gaat op een Grand Prix-merrie, 23.000 euro op. Hij is in Amerikaanse handen gekomen.  Sacrament of the Paddocks kreeg een Nederlands eigenarensyndicaat voor dat geld. Het sterk galopperende Emerald-hengstveulen No Nonsense GS werd verkocht voor 20.000 euro en zet zijn loopbaan voort in Ierland.

Gemiddeld 8.500 euro voor een springveulen

“Daarmee leverden goede springveulens uit sterke stammen mooie prijzen op. Negentien veulens zijn voor meer dan 10.000 euro verkocht en bij de springveulens werd een gemiddelde prijs van ruim 8.500 euro gerealiseerd.” Bij de dressuurveulens, die qua aantal in de minderheid waren, lag het gemiddelde zo’n 3.000 euro lager. “Deze veiling is een goede afspiegeling van het fokgebied. De collectie biedt voor ieder wat wils en we hopen dat de kopers veel geluk beleven met deze talenten”, besluit Paul Hendrix.

 

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook