Ga naar hoofdinhoud

30-jarige Heartbreaker blijft aan leiding KWPN fokwaarden

Henk Nijhof Sr. met Heartbreaker. Foto: Team Nijhof
Bij de springhengsten gaat de preferente hengst Heartbreaker (Nimmerdor x Silvano) inmiddels al een aantal jaren aan de leiding van de KWPN fokwaarden voor hengsten met de hoogste betrouwbaarheid. Met een totaal van 169 blijft hij ook dit jaar fier aan kop gaan. De grootste stijging werd doorgemaakt door Eldorado van de Zeshoek TN (Clinton x Toulon). De pas keur verklaarde hengst neemt de zevende plaats in bij de hengsten met een betrouwbaarheid van 90% of meer.

Naast Eldorado van de Zeshoek maakten ook Van Gogh (Numero Uno x Bernstein), die binnenkort afscheid neemt van de springsport, en Zacharov TN (Clinton x Lord Z) een grote stijging door. Van Gogh nadert de top twintig bij de hengsten met de hoogste betrouwbaarheid. Bij de hengsten met een betrouwbaarheid tussen de 80% en 90% is de leiding net als vorig jaar in handen van Untouchable (Hors La Loi II x Heartbreaker).

Complete lijst.

Bron: KWPN

2 reacties op “30-jarige Heartbreaker blijft aan leiding KWPN fokwaarden

  • jehannes Andela

    en we moeten aan de jonge hengsten?

  • Raymond wolthuis

    Heb een vermoeden dat ook heartbreaker ooit jong is geweest,en onze zuiderburen de verervingskwaliteit wel op jongere leeftijd zagen. Aangezien hun merrie lijnen nu toch al jaren betere sportpaarden geven. Zijn het de mooiste? Dat denk ik niet. Gaan/willen ze erover wat uiteindelijk toch het belangrijkste is dat kunnen we allemaal wel zien. Ik denk dat we een inhaalslag kunnen/moeten maken met de jonge hengsten die de hengsten houders nu aanbieden. Natuurlijke aanleg moeten ze hebben en kansen moeten ze krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.