Ga naar hoofdinhoud

86,5 punten voor Etoulon VDL-dochter in IBOP IJsselmuiden

Archieffoto Etoulon VDL, hier onder James Billington

Met driemaal een 9 bleek de vijfjarige Etoulon VDL-dochter Milithya de uitschieter van de dag op de IBOP in IJsselmuiden, waar elf van de twaalf beoordeelde paarden slaagden. De IBOP werd in de nieuwe accommodatie in IJsselmuiden verreden en het gros van de paarden liet zich goed rijden en beoordelen. Dat resulteerde in een hoog slagingspercentage.

Etoulon-dochter

Alle zes deelnemende springmerries slaagden voor de IBOP. De vijfjarige Milithya (Etoulon VDL uit Afilithya elite EPTM-spr sport-spr PROK van Indoctro) van fokker G. de Wit uit Dronten werd direct elite dankzij haar goede IBOP van 86,5 punten. Voor reflexen, instelling en rijd-&bewerkbaarheid kreeg ze negens. “Deze merrie beweegt met veel balans en heeft een lichtvoetige galop. Ze beschikt over zeer goede reflexen, springt telkens heel goed met de schoft omhoog, met een goed voorbeen en maakt de sprong achter heel goed af. Ook haar lichaamsgebruik en atletische vermogen vielen heel positief op. En ze toonde een top instelling”, vertelt Henk Dirksen, die samen met Wim Versteeg keurde.

Bewezen afkomst

De vierjarige Nadira Esther SVN (Vitalis uit O.Esther elite pref prest PROK D-OC van Jazz, fokker Stal Van Nobelen uit Noordwijk) van J. Felix uit IJsselmuiden beleefde ook een goede thuiswedstrijd. Deze merrie kwam uit op 83,5 punten en slaagde daarmee ruimschoots. Aansluitend kon deze halfzus van de internationale Grand Prix-paarden Asther de Jeu (v.Contango), Brother de Jeu (v.Voice) en Esther SVN (v.Voice) ook ster verklaard worden. “Deze jeugdige merrie werd goed voorgesteld en beweegt met goede houding en balans. Ze heeft een goede, zuivere en actieve stap. Ze draaft lichtvoetig met een mooi gebruik van het voorbeen en veel expressie. Ook de galop is actief.” Van de zes dressuurmerries slaagden er vijf.

Graadverhoging

Aansluitend kon de ster sport-drs merrie Georginia SQBS (Uphill x Skerginia elite pref D-OC van Cabochon, fokker H. Spierings uit Evertsoord) van W.A. den Besten-Bosman uit Oldebroek in graad worden verhoogd naar elite. Deze goed ontwikkelde merrie heeft een goed model met mooie schoft-/schouderpartij, is Z2-geklasseerd en liet aan de hand ook een zeer goede stap zien. Zij werd eerder al ster met 80 punten voor exterieur.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.