Ga naar hoofdinhoud

Emiel Nijhoff keert niet terug op KWPN kantoor

kwpn-kantoor
Foto: Paardenkrant / Melanie Brevink

De kantonrechter van de Rechtbank Gelderland wees de vordering van het KWPN tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst met directeur bedrijfsvoering & communincatie Emiel Nijhoff (die pas begin dit jaar definitief werd gesloten) begin oktober af. Nu wordt duidelijk dat Nijhoff toch niet terugkeert op het KWPN-kantoor. Het KWPN bestuur is er met Nijhoff uit gekomen en beraadt zich ondertussen op de toekomstige invulling van de directie. 

Het persbericht van het KWPN luidt als volgt: KWPN had eerder de kantonrechter in Apeldoorn verzocht de arbeidsovereenkomsten met haar twee directeuren te ontbinden. Op 1 oktober 2018 heeft de kantonrechter uitspraak gedaan. De arbeidsovereenkomst met mededirecteur Johan Knaap is ontbonden. Ten aanzien van Nijhoff is het verzoek van KWPN afgewezen.
KWPN en Nijhoff zijn vervolgens in gesprek gegaan en hebben afgesproken dat hun wegen zich zullen scheiden. KWPN vindt het belangrijk om te benadrukken dat deintegriteitsbeschuldigingen van Knaap aan het adres van Nijhoff geheel ongegrond zijn gebleken. Voor de daardoor ontstane verstoorde verhoudingen binnen KWPN treft Nijhoff geen enkele blaam. Dit is ook bevestigd door de kantonrechter. Nijhoff is hiermee volledig gerehabiliteerd. KWPN hecht er aan dit hiermee nogmaals te bevestigen. Interim-directeur Piet Peters heeft momenteel de dagelijkse leiding binnen KWPN.

Vergoeding

Nijhoff, in tegenstelling tot Knaap nog relatief kort in dienst bij het KWPN, bevond zich met de beschikking van de kantonrechter in een positie waarin hij eisen kon stellen, nu het Algemeen Bestuur van het KWPN nog steeds niet met hem verder wilde. In eerste instantie eiste hij van het KWPN een transitievergoeding van ruim 12.000 euro plus een billijke vergoeding van 225.000 euro. Waar het KWPN en Nijhoff uiteindelijk op zijn uitgekomen is uiteraard niet bekend.

Lees ook:

KWPN mag directeur Nijhoff niet ontslaan

 

Bron: KWPN/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook