Ga naar hoofdinhoud

Floor Dröge: ‘Fijne en goede sportpaarden voor WK-selectie’

In Ermelo vond afgelopen week het eerste selectiemoment plaats voor de Nederlandse afvaardiging voor het WK Jonge Dressuurpaarden, dat van 1 t/m 4 augustus plaats vindt in Ermelo. Via de Pavo Cup zijn aflopen zomer de hoogst geklasseerde combinaties rechtstreeks geselecteerd voor de eerste observatietraining. Paarden die geen Pavo Cup hebben gelopen of niet waren geselecteerd konden zich aanmelden voor het eerste selectiemoment.

KWPN-inspecteur Floor Dröge maakt dit jaar voor het eerst deel uit van de selectiecommissie. “Het is heel fijn om te merken dat we met zijn drieën goed op één lijn zitten”, waarmee ze doelt op haar mede-selectiecommissieleden Monique Peutz en Alex van Silfhout. “Wij zijn van mening dat een paard in de basis drie goede gangen moet hebben om kans te maken op afvaardiging naar het WK begin augustus. De verrichting hoeft nog niet perfect te zijn – het WK is over 4,5 maand – maar wij moeten wel kunnen zien dat er ruimte voor progressie is. Over de hele linie hebben wij hele fijne en goede sportpaarden gezien, die netjes werden voorgesteld. Wij kijken vol vertrouwen uit naar het eerste observatiemoment.”

Uitgenodigd

Bij de vijfjarigen zijn twaalf combinaties uitgenodigd, bij de zesjarigen mogen dertien combinaties naar het eerste observatiemoment en bij de oudste categorie, de zevenjarigen, zijn dit er acht. Dit aangevuld met de combinaties die zich al hadden geselecteerd via de Pavo Cup.

De paarden In Style (v. Eye Catcher), Hermès (v. Easy Game) en Hot Chocolate (v. Apache) zijn afwezig gebleven tijdens het selectiemoment met een attest en moeten voldoen aan de door de commissie gestelde voorwaarde om door te gaan naar het eerste observatiemoment.

Wegens andere verplichtingen van de ruiter hebben enkele paarden de toestemming om tijdens één van de observatiemomenten afwezig te zijn. Zij dienen wel te voldoen aan de door de commissie gestelde voorwaarden. Het gaat om de paarden:

Hashtag (v.Cachet L) (1e observatie) (via Pavo Cup)Intro K (v.Apache) (1e observatie) (via Pavo Cup)Resim’s Invito (v.Fürstenball) (1e observatie)Jovian (v.Apache) (2e observatie) (via Pavo Cup)

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook