Ga naar hoofdinhoud

Geen KWPN Kampioenschappen, toch podium voor allerbeste driejarige merries

KWPN Kampioenschappen 2018 - Foto: Rick Helmink

De Nationale Merriekeuring is al jarenlang dé koninginnenrubriek van de KWPN Kampioenschappen, waar de allerbeste driejarige merries strijden om de kampioenstitel in hun fokrichting. Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn de KWPN Kampioenschappen dit jaar komen te vervallen, maar de versoepeling van de maatregelen rondom het coronavirus geeft nu meer mogelijkheden.

Het keuringsseizoen start deze week op, zodat de fokkers hun merrie in het stamboek kunnen laten opnemen en kwaliteitsmerries diverse predicaten kunnen behalen. Om de allerbeste driejarige merries toch een podium en de gelegenheid te geven om zich met elkaar te meten, wordt op zaterdag 15 augustus het Nationaal Kampioenschap driejarige merries georganiseerd op het KWPN-centrum. Per fokrichting strijden hier de beste merries, die worden geselecteerd op de komende stamboekkeuringen, om de titel.

Amaliahal en hoofdterrein

Het vrijspringen voor de springmerries vindt plaats in de Amaliahal. De rubrieken aan de hand voor de dressuur-, Gelderse en tuigpaardmerries worden gehouden op het KNHS-hoofdterrein.

Reservering

Om aan de overheidsrichtlijnen te voldoen, is toegang alleen mogelijk met een gereserveerd plaatsbewijs en na een gezondheidscheck.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook