Ga naar hoofdinhoud

Gelderse hengst McKenzy JHL definitief goedgekeurd

McKenzy JHL (Alexandro P x W V Saron) - Foto Melanie Brevink-Van Dijk

McKenzy JHL (Alexandro P x Saron) is definitief geslaagd voor het volledige dekbrevet. Woensdagmiddag vond het laatste aangespannen examen plaats op het buitenterrein in Ermelo. De Gelderse hengst kreeg onder andere negens voor de draf en galop, de werkwilligheid, inzet en looplust.

Daarnaast werden 8,5-en voor de wendbaarheid, zijn houding en algeheel beeld als aangespannen paard genoteerd. De stap leverde een 7,5 op. “Het is een hele aansprekende hengst om te zien voor de wagen, met veel ras en uitstraling. Hij heeft een hele fijne draf met een opvallend mooi voorbeen erin. Zijn bewerkbare galop is bergop gesprongen en hij maakt heel veel houding voor de wagen. Zijn inzet, werkwilligheid en looplust zijn een pluspunt.”

Goede toevoeging

“Hij is een mooie toevoeging voor de Gelderse fokkerij, omdat hij op alle disciplines goede punten haalt”, vertelt voorzitter van de de hengstenkeuringscommissie Gelders paard Marloes van der Velden. McKenzy JHL heeft nu aan alle examens voldaan en is goedgekeurd bij de fokrichting Gelders paard.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook