Ga naar hoofdinhoud

Glamourdale, Dana Blue en Independent Little Me aan de leiding Paard van het Jaar

Glamourdale (v. Lord Leatherdale) met Charlotte Fry Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Er kan nog een paar dagen worden gestemd voor de titel KWPN Horse of the Year, dus het kan nog alle kanten op, maar in de tussenstand van vandaag gaan Glamourdale (Lord Leatherdale x Negro), Dana Blue (Mr. Blue x Hemmingway) en Independent Little Me (Uno Don Diego x San Remo) aan de leiding.

Wie wordt de opvolger van Johnson TN? In de dressuurrichting zijn voormalig wereldkampioen Glamourdale, NK brons-winnaar Desperado N.O.P. (Vivaldi x Havidoff) en de constant goed scorende Zaïre-E (Son De Niro x Jazz) genomineerd voor de prestigieuze titel. De KWPN-goedgekeurde hengst Glamourdale gaat met 1.231 stemmen momenteel aan de leiding, al blijkt ook zijn collega-hengst Desperado veel fans te hebben. De komende drie dagen kan er nog veel gebeuren in de rangschikking.

Strijd tussen GP-winnaars

Dat geldt ook voor bij de springpaarden, waar de Grote Prijzen-winnaar Dana Blue van Maikel van der Vleuten voorlopig aan de leiding gaat. Het verschil tussen haar en de andere genomineerden Cristello (Numero Uno x Voltaire) en GC Chopin’s Bushi (Contendro II x Nairobi), die beide verdienstelijk met Denis Lynch presteren, is klein dus stem nu mee op je favoriet om hem of haar te verzekeren van de titel KWPN Horse of the Year!

Gelderse paarden

De Gelderse paarden hebben dit jaar hun eigen verkiezing om de titel KWPN Gelders Paard van het Jaar. Kampioenshengst Independent Little Me gaat hierin met 335 stemmen aan de leiding, waarmee hij op dit moment zo’n 200 stemmen meer heeft dan Dandy Jane (Special D x Ahoy). Ook de Ginus-dochter Gasarona is nog volop in de race voor de titel, waarvan de winnaar tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Ermelo bekend zal worden gemaakt.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Glamourdale, Dana Blue en Independent Little Me aan de leiding Paard van het Jaar

  • Stan Op het Veld

    Ik vind toch dat Sterrehof’s Dante opvallende afwezige is op de lijst genomineerden.
    Of is dit een Corona-lijst en zijn bovendien nationale kampioenschappen uitgesloten voor criteria nominatie??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!