Ga naar hoofdinhoud

Haynes opnieuw naar winst in klasse Z/ZZ

Haynes GH met Steven Veldhuis. Foto: Paardenkrant / Jacquelien van Tartwijk

In de laatste rubriek van de dag in de Eurohal in Zuidbroek was Haynes GH (v.Carambole) onder Steven Veldhuis niet te kloppen. Net als in Ermelo schreef de goedgekeurde KWPN-hengst de overwinning op zijn naam in de Blom Hengstencompetitie klasse Z-ZZ. 

Een paar weken geleden overwoog Veldhuis nog dispensatie aan te vragen voor Haynes GH (Carambole uit Stakkonita Z van Stakkato, f/g Jan Greve) van mede-geregistreerden Willem Greve en Arie Hoogendoorn.

Hele tijd rust

“Hij heeft een scheur in zijn hoefwand gehad en daardoor heeft hij een hele tijd rust gehad. Steven is pas in april heel rustig met hem begonnen, en hier moest hij natuurlijk al gelijk in het Z starten in de hengstencompetitie”, vertelt Jan Greve.

‘Wat springt hij al safe he!’

In de vorige competitiewedstrijd in Ermelo liet Haynes GH al zien dat hij ondanks zijn gebrek aan gemaakte kilometers al een echte winnaar is op dit niveau. Dat bewees hij vandaag opnieuw. “Wat springt hij al safe he! Ik heb in de barrage niet al het risico genomen, want hij heeft van zichzelf al een hele goede galop dus ik hoopte dat een strakke rit zonder alles uit de kast te halen, genoeg zou zijn. En dat is gelukt!”, aldus Veldhuis enthousiast.

Explosieve Douglas

Met de explosief springende, NRPS-gekeurde Hero Blue (Douglas uit Blue Girl keur IBOP-spr van Indoctro, f/g Waaijstud) zette Biba McCaul een overtuigende nulrit neer in de vierkoppige barrage en stelde daarmee de tweede prijs veilig. Als driejarige was Hero Blue aangewezen bij het KWPN. Als laatste starter reed Conor Drain met de AES-gekeurde Con Capitano (v.Contendros) naar de derde prijs, net voor Active X van www.olland.biz (v.Allegro) onder Thom van Dijck.

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook