Ga naar hoofdinhoud

Hengstenhouderij Jespers failliet, mogelijk doorstart

Jus de Pomme, hier met Ulrich KirchhoffFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op woensdag 11 december is het faillissement uitgesproken over Hengstenhouderij Jespers in Prinsenbeek. De hengstenhouderij heeft na het overlijden van drijvende kracht Adri Jespers in april van dit jaar wel doorgedraaid maar uiteindelijk bleek dat niet voldoende. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden van een doorstart.

De heer Van der Kolk van bureau Molkenboer is aangesteld als curator: “We zijn sinds vorig week aan het inventariseren of er een doorstart kan komen, we hopen dat we dat in januari kunnen melden.”

Samenwerking VDL Stud

Hengstenhouderij Jespers is een bekende naam in de Nederlandse fokkerijwereld. De jaarlijkse hengstenshow, vaak in nauwe samenwerking met de VDL Stud, is steevast een zeer druk bezocht evenement in Oosteind waar de familie-manege staat.

Jus de Pomme

Grote bekendheid kreeg Hengstenhouderij Jespers door de gouden Olympische individuele èn teammedaille van Jus de Pomme (v. Primo de Bruyeres) die voor Duitsland uitkwam met Ullrich Kirchhoff. Jespers had de hengst samen met familie van de Lageweg in eigendom. Andere bekende hengsten die het station ter dekking heeft staat zijn onder andere Indorado (v. Corrado I), Dakar VDL (v. Cardento), Indoctro (v. Capitol I), Cardento (v. Capitol I) en Glasgow van het Merelsnest (v. Nabab de Reve).

Bron: Horses.nl/Nieuws.horse

3 reacties op “Hengstenhouderij Jespers failliet, mogelijk doorstart

 • Het gaat de goede kant uit met hun embryo verkopen en icsi en klonen en maar veilingen organiseren , de gewone kleine fokker gooit handdoek in de ring.

 • Jan

  Jus de Pomme is niet gefokt door Jespers zoals op de foto vermeld staat maar door notaris De Brabandere

 • Benjamin

  Ik vind deze reacties ZO ongepast!

  1) Jespers noch Horses.nl hebben geclaimd dat Jespers Jus de Pomme heeft gefokt, wat wel zo is is dat zij hem hebben ontdekt, erin hebben geïnvesteerd en alle kansen hebben gegeven met het bekende resultaat als gevolg..
  Dat is niet zozeer de verdienste van de Fokker maar des te meer van de mensen die het doen!!!!

  2) wijlen Adri is nog maar pas overleden, er gaat een decennia lang gemoedelijk familiebedrijf over de kop en al waar men hier over kan schrijven is dat het de Fokker niet meer gaat..
  Wel heel goed, proficiat.

  Maar mijn gedachten en genegenheid gaan toch nog steeds naar familie Jespers en ik hoop dat ze het familiale levenswerk alsnog kunnen voortzetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.