Ga naar hoofdinhoud

Hermès, Geniaal en Foundation naar VHO Trofee

Dinja van Liere en Geniaal. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Woensdagavond stond het in Ermelo niet alleen in het teken van de KWPN Hengstencompetitie dressuur, maar ook van de selectie voor de VHO Trofee. Daarin zouden de beste drie combinaties of alle hengsten die boven de 69% een startplaats voor Den Bosch in de wacht slepen. Na de selectie zijn dat Hermès (Easy Game x Flemmingh), Geniaal (Vivaldi x Biotop) en Foundation (United x Jazz) geworden.

De zevenjarige Hermès en zijn één jaar oudere stalgenoot Geniaal deden onder Dinja van Liere al de nodige ervaring op in de Lichte Tour en liepen in Ermelo heel geroutineerd door de ring. Geniaal zag op de korte zijde bij C wat spoken wat tot twee storingen leidde, maar de hengst imponeerde met zijn fraaie voorkomen en kwaliteit. Met 69,79% bleef hij net een fractie voor op Hermès, die tot 69,49% kwam.

Brouwer naar Den Bosch

De top drie werd compleet gemaakt door Kirsten Brouwer en Foundation. Nadat onlangs bekend werd dat het KWPN een selectie voor de VHO Trofee introduceerde, debuteerde de combinatie afgelopen weekend in de Lichte Tour. Nu kwam het duo tot een score van 68,68% en stelde daarmee een startplaats voor Den Bosch veilig.

Pech voor Feel Good en Ferguson

De voorstelling van Bart Veeze en Ferguson (Floriscount x Lauries Crusador xx) kende een jammerlijk einde. In de laatste lijn van een met lef gereden proef, klonk de bel. De juryleden constateerden bloed bij de achtjarige hengst en uitsluiting volgde. Ook Marlou de Ruyter werd met Feel Good (Contango x OO Seven) uitgebeld door de bloedregel.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Hermès, Geniaal en Foundation naar VHO Trofee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook