Ga naar hoofdinhoud

In beeld: KWPN verrichtingstoppers springen 2012 t/m 2014

F-One USA (v. Toulon) - Foto: Jacquelien van Tartwijk
Vorige week keek Horses.nl al terug naar hoe het de verrichtingtoppers van 2009 tot en met 2011 is vergaan met hun carrière. Er wordt toen onder andere aandacht besteed aan Baltic VDLCarrera en Dexter R. In deel twee komen de carrières van de verrichtingstoppers van 2012 tot en met 2014 aan bod.

In het voorjaar 2012 zag Hengstenstation De Radstake hun hengst El Salvador (Vigaro x Kojak) met 89 punten benoemd worden tot verrichtingskampioen. De hengst genoot daarna zijn opleiding bij Annelies Vorsselmans, maar werd in 2017 verkocht naar België. Na een aantal ruiterwissels nam huidige ruiter Jorik Vervoort plaats in het zadel, die de KWPN-hengst internationaal op 1,45 m-niveau uitbrengt.

Met 87,5 punten werd Etoulon VDL (Toulon x Calvados) reservekampioen, El Primero (Numero Uno x Indorado) sprong als nummer drie 82 punten bij elkaar.

El Salvador

Najaarsonderzoek 2012

Met 84,5 punten was El Clarimo (Clarimo x Limbus) de uitschieter van dit najaar. Steven Veldhuis reed de hengst afgelopen jaar op internationaal 1,45 m-niveau, maar zijn laatste wedstrijd sprong hij onder young riders-amazone Amber van Marle. Op Horsetelex heeft El Clarimo 48 geregistreerde nakomelingen.

Het reservekampioenschap was dat najaar voor Emir R (Colman x Rubert R), die op 82,5 punten uitkwam en nu succesvol is onder Rolf-Göran Bengtsson. Envoy (Numero Uno x Pharaon xx) kreeg 77,5 punten.

El Clarimo, hier onder Zoï Snels.

Voorjaarsonderzoek 2013

Flying Dream (Zapatero VDL x Indoctro) sprong naar 87 punten en was daarmee de beste hengst. De hengst sprong nog in de KWPN Hengstencompetitie 2016/2017, maar daarna bleef het stil rondom de vos. Bij het KWPN zijn 87 nakomelingen geregistreerd. Daarvan werden twee aangewezen bij het KWPN, maar werd geen zoon goedgekeurd. Bij Zangersheide is zoon Just a Dream goedgekeurd.

Fibonacci (Carambole x Pythagoras) liep in de test naar 82 punten. De derde plaats ging met 79 punten naar de inmiddels geruinde Freedom (Advance x Corofino).

Flying Dream

Najaarsonderzoek 2013

Het najaarsonderzoek van 2013 kende een duidelijke winnaar. F-One USA (Toulon x Tangelo van de Zuuthoeve), een kleinzoon van Roelof Bril’s topmerrie Burggravin, sprong naar 88,5 punten. Inmiddels springt hij uiterst succesvol onder Ben Maher en eindigde begin dit jaar nog op de tweede plaats in de Grote Prijs van Oliva. De hengst is chemisch gecastreerd, maar nog wel via diepvriessperma verkrijgbaar en is populair bij de fokkers.

81 punten waren er voor reservekampioen Forsyth (Carambole x Voltaire). Freezing Rain (Typhoon x Heartbreaker) verzamelde 79,5 punten.

Ben Maher en F-One USA (v. Toulon)

Voorjaarsonderzoek 2014

Met maar liefst 90 punten werd Grand Slam VDL (Cardento x Heartbreaker) dit voorjaar de onbetwiste kampioen. Alex David Gill, de stalruiter van Marcel de Boer, heeft de hengst tegenwoordig onder het zadel en springt hem internationaal op 1,40 m-niveau. Op Jumping Zwolle won het duo eind vorig jaar de 1 ster-Grote Prijs.

Golden Dream (Zirocco Blue VDL x Julio Mariner xx) was met 85,5 een waardige reservekampioen. Grodino (Eldorado van de Zeshoek x Celano) kreeg 84 punten.

Alex David Gill met Grand Slam VDL in Zwolle. Foto: Digishots

Najaarsonderzoek 2014

Net als 2013 kende het najaarsonderzoek van 2014 een waardige winnaar. Grandorado TN (Eldorado van de Zeshoek x Carolus) kreeg 85,5 punten. Hij vormt sindsdien een succesvolle combinatie met Willem Greve. Ze wonnen onder meer de KWPN Hengstencompetitie klasse L, namen deel aan het WK Jonge Springpaarden en doen het inmiddels uitstekend in de internationale springsport. Onlangs won het duo de Youngster Tour in Neumünster. Hij is bij meerdere stamboeken goedgekeurd en heeft alleen al bij het KWPN bijna 500 geregistreerde nakomelingen.

Connect (Connor x Contender) kreeg 81,5 punten, net iets meer dan Gino (Biscayo x Burggraaf), die 80 punten verzamelde.

Grandorado TN

Lees ook:

In beeld: KWPN verrichtingstoppers springen 2009 t/m 2011

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.