Ga naar hoofdinhoud

Iron Spring Farm koopt KWPN-hengst Lowlands

Lowlands onder Dinja van Liere. Foto: Tamara van de Krol
Iron Spring Farm maakt trots bekend de nieuwe eigenaar te zijn van de goedgekeurde KWPN-hengst Lowlands (v.Millenium x Donnerball). De hengst scoorde in het KWPN najaarsonderzoek 2019/2020 87,5 punten, de op één na hoogste score. Hij blijft voorlopig nog in Nederland.

De toevoeging van Lowlands betekent voor Iron Spring Farm een lange zoektocht naar een jonge hengst met de juiste mix voor sport en fokkerij. Bij zijn testen roemde het KWPN de zwarte hengst om zijn betrouwbaarheid, concentratie onder het zadel en werkbereidheid.

‘We zijn heel blij’

“We zijn heel blij dat Lowlands zich bij de Iron Spring Farm-familie gaat voegen,” reageert Meghan de Garay, fokmanager bij Iron Spring Farm. “Hij is een mooie, rijdbare hengst met prachtige bloedlijnen. Hij heeft veel Duits bloed, wat betekent dat hij een belangrijke rol kan spelen in de Nederlandse fokkerij als bloedvererverseromdat hij volledig vrij is van Jazz, Ferro en Flemmingh.”

Verrichtingsonderzoek

Lowlands behaalde zeer goede scores op de verrichtingsonderzoek met een score van niet minder dan 8.5 in elke categorie en een totaal van 87.5 punten. Hoogtepunten waren 9.5 voor de stap, 8.5 voor draf, galop, elasticiteit en balans en een 9 voor rijdbaarheid en houding.

Voorlopig in Nederland

Lowlands blijft voorlopig in Nederland voor de fokkerij (bij Stal van Vliet) en blijft onder het zadel van Dinja van Liere. Iron Spring Farm kocht hem van Reesink Horses.

Hengstenarsenaal

Met Lowlands heeft de Iron Spring Farm weer een kwaliteitsvolle hengst toegevoegd aan hun arsenaal. Roemer, Contango, Rampal, Sir Sinclair, Florianus II en nu dus Lowlands behoren tot de hengsten die Iron Spring Farm beschikbaar maakt aan Noord-Amerikaanse fokkers.

Bron: Iron Spring Farm/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.