Ga naar hoofdinhoud

Jonge hengsten brengen teller op 93 voor Den Bosch

Cat.nr 479 (Grand Galaxy Win x San Remo) Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Met alleen nog de nakeuring te gaan staat de teller na de laatste reguliere dressuurdag van de eerste bezichtiging van het KWPN op 93 hengsten. Vandaag verscheen een opvallend goede groep, met voornamelijk nafok uit de G- en H-jaargang, voor het oog van de keuringscommissie. "We hebben fijn bewegende hengsten gezien met veel rasuitstraling", was ook voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Bert Rutten positief.

Het was Grand Galaxy Win (v. Apache) die met elf nazaten vandaag de meeste paarden bracht. Met deze collectie uit één van zijn eerste jaargangen liet de hengst direct een goede indruk achter. Stuk voor stuk paarden die aansprekend van type zijn en die ook qua beweging goed uit de voeten kunnen. Zes paarden kregen uiteindelijk een ticket voor Den Bosch waarbij cat.nr 486 (mv. Uphill) één van de meest aansprekende paarden van de dag was. De hengst is gefokt door Reijer van Woudenbergh, die als lid van de hengstenkeuringscommissie zijn stoel tijdens de beoordeling van zijn fokproduct even moest afstaan. De hengst, die nu in eigendom is van J.J. Schalekamp uit Dordrecht, bewoog met veel souplesse door de baan.

Hattrick

Uit diezelfde groep verdiende ook cat.nr 479 (Grand Galaxy Win x San Remo), gefokt door J.W.J.M. Janssen uit Milsbeek en geregistreerd bij L. Bos uit Beuningen (gld), P.J.F. Wetzelaer uit Schijndel en S. Frankevijle uit Beuningen, groen licht. Deze eigenarencombinatie kreeg eerder deze week al een De Niro-hengst (cat.nr 340, mv. Jazz) doorverwezen en maakte vandaag hun hattrick compleet nadat ook hun derde hengst, de Gunner KS-nakomeling cat.nr 494 (mv. Vivaldi), groen licht kreeg. Daarmee was deze zoon van Gunner KS (v. Belissimo M) direct de beste nakomeling van deze hengst van de dag. De Belissimo M-zoon, die lijkt te strooien qua type, presenteerde zeven zonen in de kooi waarvan er uiteindelijk twee een doorverwijzing verdienden.

H-jaargang

Hennessy (v. De Niro) liet uit zijn eerste jaargang vier zonen zien, die alle vier zowel qua type als qua bewegen niet konden imponeren en daardoor alle vier geen doorverwijzing kregen. Hermès (v. Easy Game) presenteerde twee zonen, waarvan de aansprekende cat.nr 510 (mv. Sandreo) gefokt door en geregistreerd bij R. Franssen uit Boven-Leeuwen, zijn kunnen in de tweede bezichtiging nogmaals mag tonen. De optredens van de zonen van High Five U.S. (v. Charmeur) viel bij de hengstenkeuringscommissie in de smaak. Vier van de vijf aansprekende nakomelingen zien we terug in Den Bosch.

Aanstaande maandag verschijnen nog eens 26 dressuurhengsten in de baan voor de nakeuring, waarmee het totaal van 93 hengsten voor Den Bosch alsnog kan oplopen.

Bron: Horses.nl

2 reacties op “Jonge hengsten brengen teller op 93 voor Den Bosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.