Ga naar hoofdinhoud

Joop van Wessel volgend jaar in HK-commissie Tuigpaard

Joop van Wessel, inspecteur tuigpaarden en fokker
In de bestuursvergadering van woensdag 24 april, heeft het Algemeen Bestuur van het KWPN besloten om per 1 januari 2020  Joop van Wessel – momenteel actief als freelance inspecteur voor de tuigpaardhengsten - per  1 januari 2020 te benoemen als lid van de hengstenkeuringscommissie tuigpaard. Viggon van Beest, nu freelance tuigpaardinspecteur merrieselectie, blijft ook aan. Naast merrieinspecteur wordt hij ook inspecteur hengstenselectie.

De Fokkerijraad Tuigpaard en de voorzitters van de tuigpaardregio’s hebben met een meerderheid van stemmen het Algemeen Bestuur geadviseerd om Joop van Wessel aan te stellen als opvolger van Lammert Tel, die aan het eind van dit jaar aftredend en niet herkiesbaar is.

Toch inspecteurs met tuigpaardachtergrond

In een eerder stadium is gecommuniceerd dat het streven is om vanuit het oogpunt van korte lijnen en kostenbesparing zoveel mogelijk taken door KWPN-medewerkers te laten uitvoeren. Het plan was om de inspectietaken tuigpaard uit te laten voeren door de huidige KWPN-inspecteurs in Ermelo. Het bestuur heeft echter gehoor gegeven aan het dringende verzoek vanuit de Fokkerijraad Tuigpaard en de voorzitters van de tuigpaardregio’s die – na overleg met de leden – pleitten voor een inspecteur met een tuigpaardachtergrond.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook