Ga naar hoofdinhoud

Just Wimphof meest gebruikte dressuurhengst van 2017

Just Wimphof (v. De Niro) met Renate van Uytert - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk
Daar waar Toto Jr. (Totilas x Desperados FRH) in 2017 nog de meeste dressuurveulens leverde, moest hij vorig jaar genoegen nemen met de tweede plaats in de ranking. Uit de eerste jaargang van Just Wimphof (De Niro x Riccione) werden vorig jaar 234 veulens geboren en daarmee gaat hij als nieuwkomer in de lijst ook direct aan de leiding.

Na Just Wimphof en Toto Jr. neemt Incognito (Davino V.O.D. x Vivaldi) de derde plaats in op de ranking. De zesjarige hengst is – net als Just Wimphof – nieuw in de lijst. Dream Boy (Vivaldi x Ferro) nam vorig jaar nog de derde plaats in op de lijst. In 2018 werden van hem 138 veulens geregistreerd, waarmee hij de vierde plaats inneemt. De nummer twee van vorig jaar, Daily Diamond (Daily Deal x Fürst Heinrich), staat over 2018 op de vijfde positie.

Jonge hengsten populair

Vooral jonge dressuurhengsten waren in 2017 populair bij de fokkers. Van alle in 2018 geboren veulens heeft 57% een hengst van maximaal acht jaar oud als vader. Overigens werden er in 2018 in totaal ruim 11.000 veulens geregistreerd: in de dressuurrichting 4.700, in de springrichting 5.600. Daarnaast zijn er bijna 600 tuigpaardveulens geboren en bijna 200 Gelderse veulens.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.