Ga naar hoofdinhoud

KWPN erkent Denzel van ’t Meulenhof

Denzel van het Meulenhof

Het KWPN heeft Denzel van 't Meulenhof (Marius Claudius x Quidam de Revel) erkend. De veertienjarige SBS-gefokte hengst is op basis van uitzonderlijke prestaties van zijn nakomelingen voorgedragen voor erkenning.

“Van zijn eerste jaargang loopt een heel hoog percentage al internationaal op het hoogste niveau in de sport”, licht inspecteur Henk Dirksen namens de hengstenkeuringscommissie toe.

Nakomelingen in de internationale sport

Denzel van ’t Meulenhof sprong zelf onder het zadel van Jimmy Vermeulen op 1,30m-niveau. Zijn oudste nakomelingen zijn inmiddels tien jaar, waarvan meerdere op het hoogste niveau (1,60m) in de sport lopen. Daaronder de KWPN-hengst Ipsthar (Bas Moerings), Nixon van ’t Meulenhof (Jos Verlooy), Oeli R (Alessandra Reich) en I. Denzel van ’t Meulenhof (Matheus Ferreira Gomes Corrêa). Daarnaast springen meerdere nakomelingen op 1,45m- en 1,50m-niveau in de sport.

Goedgekeurde (klein)zonen

Naast zijn directe zoon Ipsthar zijn bij het KWPN drie kleinzonen van Denzel van ’t Meulenhof goedgekeurd: de Nixon van ’t Meulenhof-zonen Nixon du Park en Obama ES en de Ipsthar-zoon Ovinio.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.