Ga naar hoofdinhoud

KWPN: Helm verplicht voor voorbrengers per 2023 bij hengstenselectie

Jeroen Witte Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Verstopt in een bericht over de eerste bezichtiging van de Tuigpaardhengstenkeuring heeft het KWPN gemeld dat de cap per 1 januari 2023 verplicht is voor voorbrengers in de hengstenselectie. In de deelnemersbrief voor de eerste bezichtiging kregen voorbrengers al het advies om de hengsten met een cap voor te brengen, voor de hengstenkeuring in Den Bosch (en de tuigpaardhengstenkeuring) is het dus verplicht.

Het KWPN schrijft: “In steeds meer Europese landen dragen ook voorbrengers – degenen die de paarden aan de hand presenteren tijdens het selectieproces – hoofdbescherming. Voor de eerste bezichtiging van de hengsten eind 2022 is daarom gewerkt met een advies vanuit het KWPN dat voorbrengers tijdens het voorbrengen van de hengsten een cap dragen uit oogpunt van veiligheid. Het Algemeen Bestuur van het KWPN is van mening dat het dragen van een cap inderdaad een toegevoegde waarde biedt qua veiligheid en stelt daarom de cap verplicht per 1 januari 2023 voor voorbrengers tijdens de hengstenselectie.”

Meer zonder dan met cap

Het advies om een cap te dragen werd door veel voorstellers op de eerste bezichtiging in de wind geslagen (afgezien van onder andere de bekendste voorbrengers van Nederland Marcel van Manen en Jeroen Witte en ook KWPN-trainingsleider Henk Hammers gaf het goede voorbeeld vandaag), aan de vrijblijvendheid komt nu dus een einde.

In Duitsland is de cap dit jaar op de hengstenkeuringen ook verplicht gesteld.

Bron: Horses.nl/KWPN

Eén reactie op “KWPN: Helm verplicht voor voorbrengers per 2023 bij hengstenselectie

  • Jan

    Hoezo het goede voorbeeld?
    Het is alsof een bekende of belangrijk persoon het doet dan ineens een goed voorbeeld is?
    Het is goed of het is niet goed. Ongeacht wie het doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.