Ga naar hoofdinhoud

KWPN Najaarsonderzoek 2022: Twaalf dressuurhengsten hebben een stal

Obsession (Vitalis x All At Once) Foto: Jacquelien van Tartwijk

Twaalf dressuurhengsten zijn vandaag begonnen aan het 21-daagse KWPN najaarsonderzoek. Het gaat daarbij om tien aangewezen driejarige hengsten, een vrijwillige deelnemer (de reeds bij het NRPS goedgekeurde Olé Guapo) en één deelnemer die komt via de Pavo Cup: Hexagon's Georgious Black Art (v. Glock's Toto jr).

Het 21-daagse KWPN najaarsonderzoek voor dressuurhengsten begon eigenlijk al een maand geleden met de eerste presentatie. De twee presentaties (op 30 september en 19 oktober) en de aanlevering vandaag waren namelijk al selectiemomenten voor de hengstenkeuringscommissie dressuur. Zestien driejarige aangewezen hengsten werden voorgesteld op de eerste zadelpresentatie plus vijf herkansers onder het zadel. Van die herkansers mochten er twee door: Frederic (For Romance I x Fidertanz) van Van Olst Horses en Ozzy (Ibiza x For Romance I) van Reesink Horses. Die twee zijn nu aan het verrichtingsonderzoek begonnen.

Acht ‘afvallers’

Van de zestien aangewezen driejarige hengsten op de startlijst van 30 september vielen er acht af in dit voortraject. Cat.nr 381 Osborne (For Ferrero x Johnson) van Stal Elbers en Stal Van de Sande verscheen niet meer op de tweede presentatie.

Premiehengst cat.nr 343 Omar Sharif (Escamillo x Ferguson) van Stal Rom Vermunt en Stal Brinkman, cat.nr 521 Onnassis Hokshoeve (Morricone I x Donnerball) van C.J. Bruin, cat.nr 560 Oreo (Totilas x Florencio) van H.A.A. Dautzenberg en Joop van Uytert, cat.nr 563 Our Totilas M (Totilas x Sandro Hit) van Gebr. Van Mook en cat.nr 422 Ohjee (Glock’s Toto jr x Sorento) van D. Schalekamp kwamen niet op de startlijst bij de aanlevering van vandaag.

Vandaag bij de aanlevering werden nog twee hengsten doorverwezen: cat.nr 504 (Kaiser Weltino x Houston) van R. en I. Veninga en Matty Marissink Stables en cat.nr 548 MSJ Springbreak (Springbank II VH x Ampere) van Stoeterij Turfhorst.

Van de zestien gepresenteerde driejarige aangewezen hengsten zijn er dus acht overgebleven, daaronder de drie premiehengsten van Stal 104 (zie lijst onderaan deze pagina).

Een vrijwillige deelnemer

Met de acht aangewezen driejarigen en de twee genoemde herkansers onder het zadel komt het aantal op tien deelnemende hengsten. Daar komen er nog twee bij: de vrijwillige deelnemer Olé Guapo (Vivaldi x Apache, bleef vorig jaar in de eerste bez. staan) van Joop van Uytert en via de Pavo Cup aangewezen vijfjarige Hexagon’s Gorgeous Black Art (Glock’s Toto jr x Rubiquil) van Stal Hexagon.

Deelnemers KWPN Najaarsonderzoek 2022

In de KWPN mediaguide van het najaarsonderzoek staan zeventien dressuurdeelnemers vermeld, maar de lijst van het stamboek klopt niet. Onderstaand de kloppende lijst:

Aangewezen driejarige dressuurhengsten

HengstAfstammingFokkerEigenaarStatus
Cat.nr 300 OtazuAll At Once x NegroStal 104 BVStal 104 BVAangeleverd (31/10)
Cat.nr 301 OpoqueAll At Once x Davino V.O.D.Stal 104 BVStal 104 BV & Helgstrand DresageAangeleverd (31/10)
Cat.nr 335 Oke HTDream Boy x UphillA. Hofenk, ToldijkDaniel Mosterdijk, Oud GastelAangeleverd (31/10)
Cat.nr 398 Odysseus PFoundation x Painted BlackPegasus StablesPegasus Stables, Joop van Uytert en Bart BlaauwgeersAangeleverd (31/10)
Cat.nr 412 Blue Hors FreelanceFurstbischof x Samba HitZG StrathusenJoop van Uytert & Stoeterij Blue HorsAangeleverd (31/10)
Cat.nr 512 OlivierBlue Hors Kingston x FlorencioW.M. Van der AAW.M. en J.W.G.M. van der Aa en Stal van de SandeAangeleverd (31/10)
Cat.nr 575 ObsessionVitalis x All At OnceStal 104 BVStal 104 BVAangelverd (31/10)
Cat.nr 578 One-Two-ThreeVivaldi x D-DayStal 104 BVStal 104 BVAangeleverd (31/10)

Aangewezen driejarigen via herkansing onder het zadel

HengstAfstammingFokkerEigenaarStatus
cat.nr 802 FredericFor Romance I x FidertanzH. SchulteVan Olst HorsesAangeleverd 31/10
Cat.nr 803 OzzyIbiza x For Romance IC. OrtmannReesink HorsesAangeleverd 31/10

Vrijwillige deelnemer

HengstAfstammingFokkerEigenaarStatus
Ole GuapoVivaldi x ApacheM.H.J. Gotink, WarnsveldJoop van UytertAangeleverd 31/10

Vijfjarige via Pavo Cup

HengstAfstammingFokkerEigenaarStatus
Hexagon’s Gorgeous Black ArtGlock’s Toto jr x RubiquilK. VisserStal HexagonAangeleverd 31/10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook