Ga naar hoofdinhoud

KWPN verplaatst Tuigpaard-hengstenkeuring naar Houten

In navolging van de KWPN Tuigpaardendag 2022 heeft het KWPN besloten om ook de Tuigpaard-hengstenkeuring 2023 niet op het Nationaal Hippisch Centrum te organiseren. Horses.nl berichtte eerder vandaag dat het NHC geen opzetten, oordoppen en staartlepels in de Amaliahal wilde, vanavond komt het KWPN met het bericht dat de hele keuring wordt verplaatst naar de Zilfia's Hoeve in Houten.

In het vanavond gepubliceerde persbericht rept het KWPN niet over de reden van de verplaatsing, maar die moge duidelijk zijn: opzetten, oordoppen om de oren te fixeren en staartlepels zijn in de Amaliahal ongewenst (lees hier meer).

Het KWPN meldt het volgende: ‘De eerste bezichtiging voor tuigpaardhengsten, die traditioneel op de eerste zaterdag van januari plaatsvindt, vindt op 7 januari 2023 plaats op een nieuwe locatie. De tuigpaardhengsten mogen hun opwachting maken op manege Zilfia’s Hoeve, centraal gelegen in het Utrechtse Houten.

Naast de eerste bezichtiging, waarbij de hengsten aan de hand worden voorgesteld in stap en draf, staan er nog diverse shows en presentaties van reeds goedgekeurde hengsten op het programma. In deze rubrieken kunnen de tuigpaardliefhebbers genieten van de imponerende bewegingskwaliteit van deze fiere showpaarden. Bij de echte tuigpaardliefhebber ontbreekt dit evenement niet in zijn agenda.

Bron: KWPN/Horses.nl

3 reacties op “KWPN verplaatst Tuigpaard-hengstenkeuring naar Houten

 • F de heer

  Opzet en staartbeugel behoren tot het harnachement. Waarom blijven ze steeds over ‘hulpmiddelen ‘ praten. Het onderwerp oordoppen hoeft niet eens besproken te worden laat staan genoemd. Niet relevant en aan de order.de capkwestie net een middenweg gevonden.
  Jammer dat de NHC dit doet en laat gebeuren.
  Wederom een goede reden om de tuigpaardendag zeker niet meer in Ermelo te organiseren.
  Het leek zo mooi alles op één locatie,kwpn en knhs. Maar het werk absoluut niet. Misschien gewoon beide een eigen locatie opzoek en beide hun eigen weg gaan.

 • Bianca den Outer

  En dit is exact waarom de paardensport uiteindelijk ten dode is opgeschreven. Wat een ongelooflijk domme zet van KWPN. Wat een losers. Paardenwelzijn is duidelijk geen prioriteit voor hen noch snappen ze dat dit de doodsteek voor de sport op lange termijn gaat zijn. En wellicht is dat nog niet eens verkeerd. Respect voor NHC die het wèl snapt!

 • Maarten

  nou Bianca een beetje minder mag ook wel dat NHC is ook maar een noodgedwongen schijnheilig clubje bij die paar tuigers woke zeuren over opzetzeugel en oordopje maar wel de jeugd in de basis sport in de Amaliahal laten springen met bijv.pessoa bit(van de tien stoppers hebben er 6 een pessoa in,2 een palham en de andere2 zere voeten)en wat zit er allemaal achter die vliegen kapjes.
  ik ben het wel met je eens dat de paardendsport ten dode is opgeschreven als ik lees dat twee klagers(die nog gewoon vrij over straat mogen ook)het voor elkaar krijgen de kinder film Pietje Bel naar 12+ te upgraden vanwege geweld terwijl er iets verderop oorlog onderdrukking en God weet wat voor ellende is.
  zolang dit soort nederlanders onbeperkt loos kan gaan en ook nog gehoord worden is niet alleen de paardensport maar heel nederland ten dode opgeschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.