Ga naar hoofdinhoud

Le Charmeur topper eerste KWPN Online Stallion Auction

Cat. nr. 323 Le Charmeur (Charmeur x Idocus) Foto: KWPN

De topper van de eerste editie van de KWPN Online Stallion Auction, die donderdagavond sloot, was Le Charmeur. De voshengst werd virtueel afgeslagen voor een bedrag van 20.000 euro. Hiermee was de Charmeur-zoon één van de zes hengsten, die voor een bedrag van 10.000 euro of meer werden verkocht.

Het tweede geld werd betaald voor de Glamourdale-zoon Lamourdale H. De donkerbruine hengst verhuisde voor 18.250 euro naar een stal in België.

Top drie van dressuurhengsten

De Hannoveraan Frodo (v. Florenz) was met een bedrag van 15.500 euro goed voor het derde geld.  De zwarte hengst maakte daarmee de top drie van dressuurhengsten compleet. Frodo werd gevolgd door de Hotspot-zoon Lovejoy JK SR, die met 12.000 euro het duurste springpaard was op de veiling.

Ook de vijfde en zesde plek waren voor springhengsten. Vandinos G Z (v. Vannan) werd verkocht voor 11.500 euro en Lennox, net als Lovejoy een zoon van Hotspot, bracht precies 10.000 euro op.

Omzet

De totale omzet van de veiling van deze veertien hengsten kwam uit op 151.050 euro en daarmee werd er gemiddeld  10.789 euro per paard betaald.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook