Ga naar hoofdinhoud

Moomba springt naar 85 punten

Moomba (Carrera VDL x Ilouise v. Don Diablo) Foto: Jacquelien van Tartwijk

De Carrera VDL-dochter Moomba (mv. Don Diablo) van Joh. Lufting uit Dalen was gisteren op de stamboekkeuring in Bronneger de topeer met 85 punten voor het springen. De niet al te grote vos werd geroemd om haar lichtvoetige galop en atletisch vermogen. Ze werd ster en voorlopig keur met  tevens 75 punten voor exterieur.

Op deze extra stamboekkeuring verschenen vijf driejarige springpaarden waarvan er drie ster en voorlopig keur werden gemaakt door de juryleden Bart Henstra en Nella Bijlsma.

80 punten voor My-Fee

80 punten voor exterieur kreeg My-Fee (Gerardus x Quasimodo van de Molendreef) van S. Dokter en G.A. Post. Een aansprekende scherpe merrie die zeer voorzichtig lijkt en veel go heeft. Bij de vier tot en met zevenjarige springmerries werden er vier van de zeven bevorderd en drie van de vijf acht jaar en oudere werden in graad verhoogd.

Franklin-dochter naar 80

In de dressuurrichting, waar Henk Dirksen en Marcel Beukers de jury vormden, kregen vijf van de 18 driejarigen een oranje lint en werden daarmee ster dan wel voorlopig keur. 

De hoogste score met 80 punten voor beweging kwam op naam van Malibu (Franklin  x Dancing Hit) van J. Vincourt uit Veeningen. Een jeugdige rijzige merrie met veel allure.

Meriandra van Altrido

80 punten voor exterieur kreeg Meriandra van Altrido (Daily Diamond x Apache) een jeugdige hoogbenige merrie met een goede bovenbouw.  Drie van de zes vier tot en met zevenjarigen werden ster en of voorlopig keur waaronder een ruin en twee acht jaar en oudere dressuurmerries werden bevorderd.

Bij de oudere stermerries werden tot slot nog twee springmerries en drie dressuurmerries opgewaardeerd naar keur dan wel elite.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook