Ga naar hoofdinhoud

Na mondproblemen nu drie tuigpaardhengsten begonnen aan verrichtingsonderzoek

Vorige week stond de aanlevering van het verrichtingsonderzoek voor tuigpaardhengsten op het programma. Vanwege mondproblemen kon geen van de hengsten het KWPN-centrum betrekken. Afgelopen maandag begonnen drie van deze hengsten, na akkoord van de veterinair, alsnog aan hun onderzoek.

Aan het onderzoek begonnen zijn Leffe Blond (Dylano x Patijn), Lancelot  (Dylano x Nando) en Lofiaal (Fantijn x Colonist). Deze drie hengsten kregen vorige week een bemerking van de veterinair en wisten nu zonder problemen de veterinaire keuring te doorlopen.

Knaller F teruggetrokken

De vijfjarige Knaller F (Cizandro x Talos), die vorige week werd doorverwezen naar de nalevering, is na overleg tussen de hengstenkeuringscommissie en de eigenaren teruggetrokken voor het onderzoek.

Beoordelingen

De komende weken gaat trainingsleider Demi van Nispen met de hengsten aan de slag en ook zullen tijdens de trainingsbeoordelingen de gastrijders Lubbert van Oene en Robbie van Dijk achter de hengsten plaatsnemen. De beoordelingen zijn gepland op onderstaande dagen:

– Maandag 23 maart, 15.00 uur – Trainingsbeoordeling 100-meterbaan
– Woensdag 1 april, 14.00 uur – Tussenpresentatie hoofdterrein KNHS
– Vrijdag 10 april, 14.00 uur – Trainingsbeoordeling KWPN-weide
– Vrijdag 17 april, 14.00 uur – Eindbeoordeling hoofdterrein KNHS

Bron: KWPN/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook