Ga naar hoofdinhoud

Nakeuring KWPN tuigpaardhengsten levert een sterhengst op

Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Vandaag vond de nakeuring van het KWPN voor tuigpaardhengsten plaats. Hieraan namen twee hengsten deel, waarbij een hengst het sterpredicaat toegekend kon worden. Dat is Odin (Idol x Eebert).

Tijdens de eerste bezichtiging bleef cat.nr. 718 Odin (Idol uit Jasmijn keur IBOP-tuig van Eebert, fokker P. de Groot uit Leerdam) met veterinair attest afwezig. Vandaag werd de hengst van geregistreerde J.A. de Heul uit Breukelen ster verklaard door de commissie, bestaande uit Lammert Tel, Bauke de Boer en Thomas van der Weiden.

Nakeuring

De nakeuring is bedoeld voor hengsten, die wegens veterinaire redenen niet konden deelnemen aan de eerste bezichtiging op 8 januari van dit jaar. Ook kan de hengstenkeuringscommissie een hengst tijdens de eerste bezichtiging doorverwijzen naar de nakeuring, als hier aanleiding toe is.

Oberon HB

Dit was het geval bij de hengst met cat.nr. 724, Oberon HB (Indiana uit Barola keur van Stuurboord, fokker H. Beijering uit Grolloo) geregistreerd op naam van H. Pos uit Ankeveen, die tijdens de eerste bezichtiging onregelmatig bleek. Vandaag werd hij opnieuw gepresenteerd, maar kon geen ster worden verklaard.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook