Ga naar hoofdinhoud

Online behaalde winstpunten tellen na 1 juli niet mee bij KWPN

Het KWPN verwerkt de sportstanden van de KNHS en gebruikt deze ter informatie voor de leden, als input voor de fokwaarden en voor het vergeven van predicaten die gestoeld zijn op sportresultaten (keur, sport en prestatie). Gedurende de corona-periode is het door de KNHS mogelijk gemaakt om proeven te filmen en deze te laten beoordelen door een KNHS-jurylid. De score en de eventueel behaalde winstpunten worden door de KNHS verwerkt en tellen mee voor de sportstanden en de promotie en degradatie regeling van de KNHS.

Het KWPN is echter van mening dat het rijden van een proef in een trainingsomgeving niet gelijk staat aan het rijden van een proef in wedstrijdsituatie. Hierbij wordt er gedacht aan het gebrek aan toezicht op het losrijden, het niet tussen andere deelnemers/paarden presteren en het presteren onder andere en controleerbare omstandigheden dan op een wedstrijdterrein. Onder andere karakter en rijdbaarheid zijn speerpunten van de KWPN-fokkerijstrategie en deze komen tijdens fysieke wedstrijden anders tot uiting dan in de bekende thuisomgeving.

Online behaalde resultaten

Eerder werden op meetmomenten behaalde en online beoordeelde winstpunten nog wel meegeteld door het KWPN, maar nu de wedstrijdsport vanaf 1 juli weer is toegestaan, worden vanaf 1 juli behaalde resultaten van KNHS online-meetmomenten niet overgenomen en tellen deze niet mee voor de hoogste sportstand, fokwaarden en predicaten. Uiteraard worden de vanaf 1 juli behaalde resultaten van reguliere wedstrijden wel verwerkt in de database.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook