Ga naar hoofdinhoud

Ralph van Venrooij in dienst als Hoofd Fokkerijzaken & Trainingscentrum KWPN

Ralph van Venrooy, voorzitter LTO Paardenhouderij en fokkerijraadslid KWPN

Per 1 september a.s. treedt Ralph van Venrooij (38) bij het KWPN in dienst als Hoofd Fokkerijzaken & Trainingscentrum, waarbij hij zal opereren onder verantwoordelijkheid van de algemeen directeur. De primaire focus is in eerste instantie gericht op fokkerijzaken. Op termijn zal de aansturing van het trainingscentrum worden overgedragen van de algemeen directeur naar het nieuwe Hoofd Fokkerijzaken & Trainingscentrum.

Van Venrooij is goed bekend met de KWPN-organisatie en de hippische sector. Hij is actief fokker in de fokrichting dressuur en springen en heeft sinds vier jaar zitting in de KWPN Fokkerijraad Rijpaard. Tevens heeft hij diverse bestuursfuncties in de hippische sector bekleed, waaronder sinds 2017 het voorzitterschap van de vakgroep Paardenhouderij bij LTO Nederland. Met zijn eigen bedrijf Van Venrooij Equine Services vervult hij diverse rollen binnen de hippische wereld, alsmede de hippische onderwijssector.

Samenwerking

KWPN-directeur Piet Peters: “Wij zijn van mening met Ralph van Venrooij een geschikte functionaris aan te stellen die goed kan samenwerken met de diverse gremia binnen onze organisatie en die duidelijk richting kan geven aan het fokdoel en het foktechnische beleid van onze vereniging.”

Kansen

Van Venrooij is verheugd over zijn aanstelling: “Ik kijk er naar uit om samen met de collega’s er zorg voor te dragen dat het KWPN zijn sterke merkpositie behoudt en voor de buitenlandse afzetmarkt nog beter zichtbaar en benaderbaar wordt. Tevens zie ik kansen om zowel de bestaande als de nieuwe generatie fokkers te binden en te blijven boeien, door de KWPN-beleving nog meer betekenis te geven.”

Geen onbekende

Ook KWPN-voorzitter Andries van Daalen toont zich content met deze nieuwe aanwinst voor de vereniging. “Ralph is voor ons geen onbekende, en de manier van opereren die wij van hem kennen sterkt ons alleen maar in deze keuze. We kijken uit naar de samenwerking.”

Bron: Persbericht KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

4 reacties op “Ralph van Venrooij in dienst als Hoofd Fokkerijzaken & Trainingscentrum KWPN

 • jeroen

  Heb deze man al eens meerdere keren aangehoord o.a. kwpn cafe volgens mij een echte manager waar we bij het kwpn er al genoeg van hebben, maar van fokkerijzaken ondanks meerdere jaren in de fokkerijraad nog niet zoveel kaas gegeten, wederom KWPN een slechte keuze voor deze misschien wel belangrijkste functie binnen een stamboek, zeker wat fokkerij betreft.

 • jan jonas

  Ik wens Ralph met zijn nieuwe functie veel sterkte toe. Ik hoop dat zijn inzet tot nieuwe inzichten zal leiden, want dat is nodig voor het moderne paard. Nu lopen veel organisaties voor de muziek uit. Pas op de plaats kan soms een uitkomst zijn en leidt naar bezinning.

 • Hanneke Hegeman

  Goede man op een goede plek! Heel veel succes Ralph.

 • Bart Wiebing

  Jammer dat met name de oudere generatie en de jonge KWPN fokkers hier geen
  inspraak in hebben gehad. De tijd zal het leren.
  Ondanks dat, wens ik Ralph veel succes toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook