Ga naar hoofdinhoud

Desperado x Fries opgegeven voor nakeuring

Eerste bezichtiging KWPN - Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Paarden die in register B van het KWPN zijn opgenomen, mogen in principe niet deelnemen aan keuringen. Voor hengsten kan een uitzondering gelden als het Algemeen Bestuur middels een besluit toestemming verleent. Dat had eigenlijk moeten gelden voor de naar de tweede bezichtiging doorverwezen Secret uit een Lusitano-merrie (die per abuis in register A geregistreerd stond, lees hier meer). Nu is er nog zo’n hengst: een Desperado uit een Friese moeder, die morgen op de nakeuring komt.

Cat.nr 316 Président Oet Oale Kloosterveen (Desperado x Tsjalle 454 x Bente 412) was al opgegeven voor de reguliere eerste bezichtiging, maar werd door zijn eigenaren afgemeld, zo meldt KWPN-inspecteur Floor Dröge. “De toestemming van het Algemeen Bestuur had de hengst al voorafgaand aan de reguliere eerste bezichtiging gekregen.”

Dröge stelt dus dat de deelname aan de nakeuring niet te maken heeft met cat.nr 515 Pushkine de St. Jeane (Secret x Escorial).

Lees ook:

Bron: Horses.nl

2 reacties op “Desperado x Fries opgegeven voor nakeuring

  • Vind kwpn uit een volledige Friese paarden stam geen positief ontwikkeling Friese paarden is een volledig ander ras en is in de fokkerij niet positief

  • sollenburg

    (Beetje sarcastisch) We hebben bij onze KWPN populatie hoogstwaarschijnlijk nog geen dwerggroei e/of waterhoofd waargenomen. Wel wakker blijven, lijkt mij, naast alle andere eventuele bezwaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.