Ga naar hoofdinhoud

Selectie eerste observatietraining WK Jonge Dressuurpaarden bekend

Kimberly Pap met Turfhorst Jersey. Foto: Wilma Frentz

De selectiecommissie heeft 87 paarden geselecteerd voor deelname aan de eerste observatietraining voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Bijna de helft daarvan behoort tot de groep vijfjarigen. "Er wordt bij de vijfjarigen iets ruimer geselecteerd, omdat deze paarden zich nog niet hebben kunnen selecteren voor de Pavo Cup", aldus Floor Dröge.

42 vijfjarigen, 29 zesjarigen en 16 zevenjarigen, dat is de oogst van de twee selecties. Het WK Jonge Dressuurpaarden vindt plaats van 25 t/m 29 augustus in Verden.

De selectiecommissie bij de vijf- en zevenjarigen bestond uit Monique Peutz, Johan Rockx en Floor Dröge. Bij de zesjarigen werd Rockx vervangen door Johan Hamminga.

Lijst met geselecteerde paarden.

Bron: KWPN

Eén reactie op “Selectie eerste observatietraining WK Jonge Dressuurpaarden bekend

  • Naar aanleiding van de fotorapportage op 20 april j.l. van de WK jonge dressuurpaarden had ik geschreven dat de voorstelling van het Friese paard, Wester RV (v. Hessel) gereden door Lisanne Veenje, het best voldeed aan de door FEI gestelde voorwaarden van balans in de draf en de houding en zit van de ruiter. Daarmee stak deze combinatie met kop en schouders boven de overige geprojecteerde deelnemers uit die de balans van het paard en de ruiter nu niet bepaald tot uitdrukking wisten te brengen. Het siert daarom de jury bestaande uit Monique Peutz, Johan Rockx en Floor Dröge dat ook zij met die bril en niet met een stamboekbril de verrichtingen hebben beoordeeld en deze combinatie terecht in de selectie, die verder allemaal uit moderne sportpaarden bestond, hebben meegenomen. Het is nu aan Lisanne Veenje om aan de genoemde voorwaarden van balans en harmonie te blijven voldoen en zich niet laat verleiden tot de ongebalanceerde en spastische hectiek die vaak zo kenmerkend is bij deze voorstellingen en die altijd het gevolg is van hangende en prikkende ruiters die hun paard achter de loodlijn forceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook