Ga naar hoofdinhoud

SK Exloo: 12 tuigpaarden uitgenodigd voor CK, Icellie-dochter dagkampioen

Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Voor de tuigpaardregio Noord werd dinsdag de eerste stamboekkeuring georganiseerd bij het Hippisch centrum in Exloo. Hier ontvingen twaalf tuigpaarden een uitnodiging voor de Centrale Keuring. Volgende week vindt de laatste stamboekkeuring voor de tuigpaarden plaats in Tolbert. Daarna zal het definitieve aantal tickets voor de CK bekend zijn, welke op 28 juli in Tolbert wordt gehouden.

Er werden 19 driejarige paarden aangeboden, waaronder twee register B merries en één register A merrie. Daarnaast werd er een zesjarige veulenboekmerrie en een vierjarige stamboekmerrie aangeboden. Totaal konden 12 tuigpaarden een uitnodiging voor de CK ontvangen. Inspecteur Viggon van Beest vatte de keuring als volgt samen: “Onder goede omstandigheden werden de paarden gepresenteerd, de top was helaas wat smal zonder echte uitschieters. Ook was er sprake van een ondereind, waarbij enkele paarden niet konden worden opgenomen.”

Kampioenskeuring

Voor de kampioenskeuring werden de volgende paarden uitgenodigd:

Piwanita (Cizandro uit Iwanita elite v. Ditisem)
Paulien (Cizandro uit Zaralien keur v. Saffraan)
Pe-roos (Bocellie uit He-roos keur v. Crescendo HBC)
Pastrona (Icellie uit Beastrona ster v. Manno)
Pelyvia (Kordaat uit Amalia keur pref v. Manno)

Algemeen kampioen

De donkerbruine Pastrona (Icellie uit Beastrona ster v. Manno) werd uitgeroepen tot Algemeen dagkampioen en kreeg de volgende omschrijving: “Dit is een ruim voldoende ontwikkelde tuigtypische merrie met allure. Ze draaft met ruim voldoende front en een goed voorbeengebruik, waarbij ze ook tact en balans toont.”

Alternatieve IBOP

Voor haar eerste Alternatieve IBOP kon de voorlopig keurmerrie Oderose MU (Cizandro uit Benderose M keur, pref v. Udo) met een mooi puntenaantal van 79,5 slagen in de vakkundige handen van Harm-Jan Veenstra. Zij kreeg voor de onderdelen Front, Actie voorbeen en het Algeheel beeld een 8. Voor de Lichaamshouding en het Zweefmoment een 8,5 en voor het Gebruik van het achterbeen en de Looplust een 7,5.

Uitslag

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.