Ga naar hoofdinhoud

Startlijst zadelpresentatie dressuur- en springhengsten en herkansing springhengsten bekend

De startlijst voor de eerste zadelpresentatie en herkansing voor de springhengsten en de tweede zadelpresentatie voor dressuurhengsten op woensdag 19 oktober is bekend. De springhengsten die zijn aangemeld voor het najaarsverrichtingsonderzoek komen deze dag voor de ogen van de hengstenkeuringscommissie in actie. Daarnaast komen er een aantal driejarige springhengsten voor de herkansing onder het zadel in de baan. De aangewezen dressuurhengsten hebben zich op 30 september al getoond in de Willem-Alexanderhal en zullen zich woensdag presenteren tijdens de tweede zadelpresentatie.

De herkansingshengsten voor het springen bijten om 09.00 uur het spits af op het straatje. Om 09.30 uur beginnen de springhengsten met hun presentatie onder het zadel in de Willem-Alexanderhal in Ermelo. De dressuurhengsten komen ’s middags vanaf 13.30 uur in de baan tijdens de tweede zadelpresentatie. In totaal staan er voor deze dag veertien dressuurhengsten op de startlijst, waaronder alle in 2022 geprimeerde dressuurhengsten, zeventien aangewezen springhengsten en drie springhengsten voor de herkansing onder het zadel.

Toelating aanlegtest

Nieuw dit jaar is dat de dressuurhengsten voor het eerst drie voorrijdmomenten hebben, waarvan de laatste een selectiemoment is. Op 31 oktober worden de spring- en dressuurhengsten voorgereden om aangeleverd te worden voor het verrichtingsonderzoek. Voor de dressuurhengsten is dit een selectiemoment waarbij de hengst wordt beoordeeld op rijdbaarheid en kwaliteit. Vervolgens start het 21 dagen durende verrichtingsonderzoek, waarna het eindexamen op 19 november volgt.

Startlijst

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook