Ga naar hoofdinhoud

Toch ruimte voor Gelderse hengsten op KWPN hengstenkeuring

Cat. nr. 60 Jupiler S (Charmeur x Jetset D)Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl

Hoewel er in eerste instantie geen ruimte zou zijn voor een showblok met Gelderse hengsten op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch, gaat dat er nu toch van komen. De hengstenhouders van de Gelderse hengsten en de Fokkerijraad Gelders Paard hebben zich hard gemaakt om, op de dag dat de Geldersen in de baan komen voor de tweede en derde bezichtiging, toch ruimte te maken voor het showblok.

In een goed gesprek donderdagmiddag op het KWPN-kantoor, waarbij deze hengstenhouders aanwezig waren en namens het KWPN inspecteur Gelders paard Mathilde Brouwer, Algemeen Bestuurslid René van ’t Klooster en Algemeen Directeur Piet Peters, is dit showblok tot stand gekomen.

Ibsen B, Jupiler S en Imposant EM

Er is ruimte gecreëerd in het volle programma van de hengstenkeuring voor een showblok met de Gelderse hengsten Ibsen B, Jupiler S en Imposant EM. Laatst genoemde hengst wordt tijdens dit showblok aangespannen voorgesteld en de andere twee hengsten zijn onder het zadel zien. Het publiek kan zo genieten van de veelzijdigheid van het Gelders paard.

Kardieno

Zaterdag staat ook de tweede en derde bezichtiging van de Gelderse hengsten op het programma. Daarnaast wordt Kardieno voorgesteld in de presentatie van de in 2018 goedgekeurde Gelderse hengsten.

De KWPN Hengstenkeuring begint 30 januari en duurt tot en met 2 februari. Bekijk hier het hele programma en de startlijsten.

Bron: KWPN

Eén reactie op “Toch ruimte voor Gelderse hengsten op KWPN hengstenkeuring

  • Margriet Gnidde

    Geweldig wordt tijd dat ook deze tak voor het grotere publiek te zien is.
    En dan te bedenken dat veel goede fokstammen vanuit Gelderse merries zijn ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook