Ga naar hoofdinhoud

Toto Jr. grootste stijger KWPN fokwaarden dressuur

Toto jr met Marieke van der Putten. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Het KWPN heeft de fokwaarden van haar KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten gepubliceerd. Bij de dressuurhengsten is Jazz (Cocktail x Ulster) na een aantal jaren op rij nog steeds de leider van het klassement voor hengsten met de hoogste betrouwbaarheid. Zijn zoon Westpoint is bij de dressuurhengsten met een betrouwbaarheid tussen de 80% en 90% gestegen naar de leidende positie. De grootste stijging ten opzichte van vorig jaar is doorgemaakt door Toto Jr.

Het succes van Jazz wordt compleet gemaakt door zijn in de Grand Prix presterende zoon Chagall D&R (mv. De Niro), die de leiding bij de dressuurhengsten met een betrouwbaarheid minder dan 80% – maar met meer dan tien nakomelingen in de sport – in handen heeft.

Grootste stijgers

De grootste fokwaardestijging is gemaakt door Toto Jr. (Totilas x Desperados FRH). De zwarte hengst had een jaar geleden nog een fokwaarde van 147 en staat nu op de lijst met 163. Painted Black neemt zelf de derde plaats in bij de hengsten met de hoogste betrouwbaarheid. Zijn zoon Ebony (mv. Jazz) is dit jaar ook één van de snelste stijgers met 187 ten opzichte van 174 vorig jaar.

Bekijk de complete lijst hier.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Toto Jr. grootste stijger KWPN fokwaarden dressuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook