Ga naar hoofdinhoud

Uitblinker meldt zich op tweede dressuurdag

Cat.nr 317 (Bordeaux x Ferro) Foto: Jacquelien van Tartwijk

De tweede dressuurdag van de eerste bezichtiging van het KWPN kenmerkte zich door fijne, goed bewegende paarden. De hengstenkeuringscommissie kon dan ook 21 van de 49 gepresenteerde paarden doorverwijzen naar de tweede bezichtiging. Het was Bordeaux die met twee zonen de handen van het publiek op elkaar kreeg. Toch viel voor één van hen alsnog het doek. 

Het duurde tot de laatste groep voordat de echte blikvanger van de dag de kooi betrad. Dat was Le Formidable (cat.nr 317, Bordeaux x Ferro), gefokt door en geregistreerd bij S. Poel en K.F. Gerrits uit Heusden, die zijn naam met zijn fantastische manier van bewegen volledig eer aan deed. De hengst werd als veulen al nationaal veulenkampioen en lijkt nu op 2,5-jarige leeftijd de verwachtingen volledig waar te gaan maken. Deze Bordeaux-zoon liep dan ook met veel gemak naar een ticket voor de tweede bezichtiging.

Uit moederlijn Vivaldi

Datzelfde leek ook weggelegd voor Look-a-Like-Utopia (cat.nr 318, Bordeaux x San Remo), gefokt door A. Versantvoort uit Sint-Michielsgestel en geregistreerd bij C.P.J. Kattenbelt uit Sint-Michielsgestel. Deze hengst, die uit dezelfde moederlijn als Vivaldi komt, bewoog met zeer veel souplesse, houding en bleef constant bergopwaarts gaan. Toch zien we deze fijne beweger niet in Den Bosch terug. Deze niet al te grote Bordeaux-zoon kreeg van de hengstenkeuringscommissie een bemerking mee op de correctheid van het fundament, waardoor het KWPN-keuringstraject voor hem eindigde.

Halfbroer Iconic B

Van De Niro verschenen zeven zonen in de baan. Met slechts één doorverwezen zoon kon de hengst vandaag met zijn collectie niet overtuigen. De chique Legend B (cat.nr 340, mv. Jazz), gefokt door Stal de Beukenvallei uit Leende en geregistreerd bij L. Bos uit Beuningen (gld), P.F.J. Wetzelaer uit Schijndel en S. Frankevijle uit Beuningen, zien we wel terug in Den Bosch. De halfbroer van de KWPN goedgekeurde hengst Iconic B meet slechts 1,62 m, maar bewoog met veel tritt in de benen waardoor ook hij groen licht kreeg.

Met de negentien paarden die gisteren naar een doorverwijzing liepen en de 21 van vandaag staat de teller tot nu toe op veertig hengsten voor de tweede bezichtiging.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Uitblinker meldt zich op tweede dressuurdag

  • Bert

    “Bergopwaarts gaan” en dat bij een 2,5 jarige ….. Eerder een paard dat stijf staat van het krachtvoer en het normaal gesproken niet vrij mogen bewegen, want “de kop moet erop” en de benen “hoe spastischer en onnatuurlijker” hoe beter…. Mensen willen tegenwoordig circus paarden ipv sterke en correct door het lichaam bewegende paarden…. Om over rest maar niet te beginnen

  • Margriet Jonk

    Bert,

    Je haalt de woorden uit mn mond vandaan. Het lijkt wel een Hackney of een Tennessee Walking Horse….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook