Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten en Kentucky TMS Z op herhaling in HC De Meern klasse 1.30/1.35m

Maikel van der Vleuten met Kentucky TMS Z (v. Kannan). Foto: Jacquelien van Tartwijk

Maikel van der Vleuten en Kentucky TMS Z (v. Kannan) hebben in De Meern ook de tweede wedstrijd in het kader van de Blom Hengstencompetitie in de klasse Z/ZZ gewonnen. Van der Vleuten en de hengst van van fokker Tal Milstein, Stal Van der Vleuten en Kees van den Oetelaar bleven in de barrage foutloos in 32,63 seconden. Pieter Keunen en de Aganix du Seigneur-zoon Lambada Shake AG (mv. Spartacus, fokker Alex Gisbertz) werden wederom tweede.

Tijdens de Blom Hengstencompetitie in de Peelbergen wist Kentucky TMS Z onder het zadel van Maikel van der Vleuten ook al te winnen. Tweede werd de KWPN-hengst Lambrusco (Entertainer uit Total Touch stb-ext pref prest van Lux, fokker L. Keunen-Hanssen uit Linne) met Pieter Keunen, in een tijd van 34,30 seconden in de barrage. De BWP-goedgekeurde Chapper (v.Chap II) behaalde in 34,56 seconden de finish en was goed voor de derde plaats met zijn ruiter Eric Jr. van der Vleuten.

De tevens BWP-goedgekeurde Quirinus van’t Ravennest (v.Toulon) werd door Wim Vinkx naar een vierde plek gestuurd in een tijd van 35,05 seconden. Met slechts 0,14 seconden verschil werd de KWPN-hengst La Costa ES (Mosito van het Hellehof uit Isolde ES elite sport-spr PROK van Cumano, fokker E. Schep uit Tull en ’t Waal) in 35,19 seconden vanavond vijfde onder Gerd-Jan Horsmans. In totaal kwamen acht KWPN-goedgekeurde hengsten van start, alle acht volbrachten de barrage foutloos.

Uitslag

Bron: KWPN/ Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.