Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingskampioen Bloomberg verder onder Febe van Zwambagt

Bloomberg, hier nog onder Marina Welbers. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Febe van Zwambagt heeft sinds enige tijd de KWPN-hengst Bloomberg (Bon Coeur x Don Index) onder het zadel. De hengst van Egbert Schep en Hengststation Ferienhof Stücker werd op de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie in Kronenberg voor het eerst door zijn nieuwe amazone voorgesteld.

Febe van Zwambagt reed in haar ponytijd al voor Josef en Christiane Wilbers van Ferienhof Stücker. Haar ouders hadden de pony’s FS Dr. Watson en FS Coco Jambo in gedeeltelijk eigendom met het hengstenstation, net als het paard FS Las Vegas (Lord Loxley I x Louis Le Bon), waarmee Van Zwambagt vele successen en kampioenstitels behaalde. Daarnaast was Van Zwambagt een periode als stalamazone bij Ferienhof Stücker in dienst.

Bloomberg

De pas vijfjarige Bloomberg werd in oktober 2020 met 88,5 punten kampioen van het najaarsonderzoek. De hengst uit de moederlijn van Ehrentanz (Ehrentusch x Frühlingsrausch) liep op de eerste wedstrijd van de hengstencompetitie in Kronenberg naar 82 punten. De tweede wedstrijd werd hij in verband met afwezigheid van Van Zwambagt door Janine Drissen voorgesteld. Bij de derde wedstrijd in Exloo kwam de hengst uit op 74 punten.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook