Ga naar hoofdinhoud

Vijf Gelderse hengsten op het KWPN centrum gearriveerd

Hengstenkeuringscommissie Gelders paard met Arie Hamoen (midden) en Marloes van der Velden (rechts).

Vanmiddag heeft de aanlevering plaatsgevonden van de driejarige Gelderse hengsten. Deze hengsten lopen een test van circa vier weken. 

Tijdens de afgelopen Stallion Show werden er door de hengstenkeuringscommissie, onder voorzitterschap van Marloes van der Velden, zes driejarige hengsten aangewezen voor de test. Tijdens de onlangs gehouden Herkansing onder het zadel werd daar nog de tweede bezichtigingshengst Markant BK aan toegevoegd. Van deze zeven hengsten werden er vandaag vijf aangeleverd. De hengsten werden voorgereden onder het zadel om het gereden zijn en de basisgangen te beoordelen en er werd eveneens gesprongen, zowel enkelvoudige sprongen als ook een lijntje. Alle gepresenteerde hengsten waren goed voorbereid en konden dienovereenkomstig beoordeeld worden. Ook tijdens de aansluitende veterinaire keuring werden geen hengsten geblokkeerd voor deelname.

Najaarsonderzoek

Volgende week dinsdag is de aanlevering van de vierjarige Gelderse hengst Legend. Deze zoon van Guardian S werd tijdens de Stallion Show 2019 aangewezen voor de test die voor deze leeftijdscategorie drie weken omvat. De eigenaar had gekozen voor de test die dit voorjaar zou plaatsvinden, echter werd het voorjaarsonderzoek afgelast vanwege de corona-pandemie. Om die reden kan Legend dus deelnemen aan dit najaarsonderzoek.

De aangeleverde hengsten zijn:
Mac-Donja (Harley VDL x Burggraaf)
Mexpression (Expression x Koss)
Mandienio WL (Glamourdale x Parcival)
Marquis (Edmundo x Vitens)
Markant BK (Wilson x Sirius)

Klik hier voor de deelnemende hengsten

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.