Ga naar hoofdinhoud

Vijf tuigpaardhengsten begonnen aan verrichtingsonderzoek

De kampioen bij de tuigpaarden: Lanto VDB Foto: Melanie Brevink- van Dijk

Zeven tuigpaardhengsten kregen onlangs in Den Bosch een uitnodiging voor het verrichtigingsonderzoek, daarvan zijn er maandag drie aangeleverd. Twee hengsten hadden een andere instroommogelijkheid. Er kan dit jaar gekozen worden voor deelname aan het voorjaarsonderzoek of het najaarsonderzoek.

Als eerste kwam de vierjarige Knaller F (Cizandro uit Darana ster prok van Talos, fokker Stoeterij Fleurstables uit Zuidschermer) van H. Pos uit Ankeveen met als rijder Marcel Ritsma in de baan. Knaller F werd vorig jaar ster verklaard en kon zodoende worden aangeboden op de herkansing. De hengst werd beoordeeld op zijn aangespannen prestatie en dat leverde hem een uitnodiging op voor het verrichtingsonderzoek op.

Trainbaarheid

De overige hengsten kwamen ook aangespannen in de baan, maar zij werden beoordeeld op trainbaarheid. De kampioen van Den Bosch, de driejarige Lanto HBC (Delviro uit Urby ster preferent van Patijn, fokker Douwe van der Boon uit Noardburgum) van de HBC-stal werd voorgereden door Harry van Middelaar en mocht een stal betrekken in Ermelo.

De in Den Bosch aangewezen vijfjarige Just Lucky (Wentworth Ebony uit Anneke ster van Waterman) fokker J. A. van der Zee uit Enschede) van Lambertus Huckriede werd voorgereden door zijn eigenaar en mocht na zijn trainbaarheidstest ook de stal in. Harry van Middelaar kwam de vijfjarige Jean Pierre (Avion Pierre uit Bustina ster van Viking, fokker Annemieke Calis uit Westereen) van Nico Calis Zwaagdijk-Oost en Anemone Sportpaarden BV uit Maarsbergen voorrijden en ook deze onlangs in Den Bosch aangewezen hengst mocht een stal betrekken in Ermelo. De vierjarige Kane-BFT (Bocellie uit Donna ster van Unieko ) van f/g Brian Franken uit Elspeet, die vorig jaar ook deelnam aan het verrichtingsonderzoek, werd gepresenteerd door Freek Saris en mocht ook een stal betrekken in Ermelo. De hengsten werden na hun aangespannen presentatie doorverwezen naar de veterinair.

De reservekampioen, de driejarige Las Vegas (Eebert uit Boukje keur preferent van Plain’s Liberator) van fokker Piet de Groot uit Leerdam en Gebr. van Manen uit Ede, die werd voorgereden door Robbie van Dijk, werd trainbaar bevonden maar vanwege veterinaire gronden kon hij vandaag nog geen stal betrekken in Ermelo. Volgende week kan hij weer worden aangeboden. Zowel Kane BFT als Just Lucky moeten minimaal 21 dagen aan het verrichtingsonderzoek deelnemen.

Demi van Nispen gaat dit jaar de tuigpaarden trainen en gastrijders zijn dit jaar Manon Veerman en Lubbert van Oene.

Deelnemende hengsten

Cat. nr. 603 – Lanto HBC (Delviro x Patijn)

Cat. nr. 624 – Jean Pierre (Avion Pierre x Viking)

Cat. nr. 627 – Just Lucky (Wentworth Ebony x Waterman)

Cat. nr. 678 – Kane BFT (Bocellie x Unieko)

Cat. nr. 679 – Knaller F (Cizandro x Talos)

 

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook