Ga naar hoofdinhoud

Voorlopige startlijst zadelpresentatie spring- en dressuurhengsten gepubliceerd

Cat. nr. 314 Merlot (Bordeaux x Florencio) Foto: Jacquelien van Tartwijk

De voorlopige startlijst van de zadelpresentatie van de KWPN spring- en dressuurhengsten op woensdag 10 maart is gepubliceerd. Op deze dag worden de vierjarige aangewezen hengsten die zijn aangemeld voor het verrichtingsonderzoek onder het zadel gepresenteerd. Tevens vindt op deze dag de herkansing voor de spring- en dressuurhengsten plaats.

Om 13.00 uur wordt er gestart met de dressuurhengsten, waaronder twee vijfjarige hengsten voor de aangewezen- en vrijwillige deelname en een nog niet eerder aangeboden dressuurhengst. Vanaf 15.30 uur komen de springhengsten in de baan, waarvan één hengst voor de herkansing.

Premiehengsten

Tot de aangemelde hengsten voor het verrichtingsonderzoek behoort ook premiehengst Merlot VDL (Bordeaux x Florencio). Hij komt in de laatste en negende groep in actie. Bij de springhengsten worden er twee premiehengsten onder het zadel voorgesteld: My Favorite (Impressive VDL x Quasimodo) en Mcallister VDL (Inaico VDL x Emilion).

Verloop

De hengsten worden op aanwijzing van de jury onder het zadel getoond in stap, draf en galop. De springhengsten springen ook enkele hindernissen. De hengsten verschijnen zoveel mogelijk met twee tegelijk onder het zadel in de baan en in de volgorde zoals vermeld op de startlijst.

Niet-aangewezen hengsten

Voorafgaand aan de herkansing onder het zadel vindt er een beoordeling van het exterieur en de correctheid in beweging van de niet-aangewezen hengsten plaats. Aansluitend aan de zadelpresentatie van alle hengsten in de betreffende fokrichting, stappen de niet-aangewezen hengsten aan de hand rond in de Willem Alexanderhal, waarna de hengstenkeuringscommissie bekend maakt welke hengsten worden uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek.

Startlijst.

Let op: Vanavond webinar rhinopneunomie n.a.v. uitbraak Valencia gratis te volgen.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook