Ga naar hoofdinhoud

Voorstellen kandidaat Paard van het Jaar: Zaïre-E

Jessica von Bredow-Werndl en Zaïre Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het KWPN heeft zes paarden die fantastische prestaties hebben geleverd, genomineerd voor de verkiezing van Paard van het Jaar 2019. Dat zijn Blue Hors ZackGlock's Johnson TNZaïre-EExplosion WVerdi TN en Tangelo van de Zuuthoeve. Nu wordt kandidaat Zaïre-E  (Son de Niro x Jazz) uitgelicht.

De enige merrie in de nominatie is de Son De Niro-dochter Zaïre-E. In 2004 is deze merrie geboren bij Stoeterij Empelaer in Lage Mierde.

Topvorm

Vanaf 2014 loopt Zaïre-E onder de Duitse topamazone Jessica von Bredow-Werndl succesvol mee in de Grand Prix, met haar vijftien jaar laat ze zien nog altijd in topvorm te verkeren. Zo behaalde de combinatie dit jaar in Stockholm tweemaal een persoonlijke recordscore van 77,87% in de Grand Prix en maar liefst 85,83% in de kür op muziek.

Overwinningen

Daarnaast waren er ook meerdere internationale overwinningen, zo won dit duo beide proeven in Ebreichsdorf met 82,25% in de kür op muziek en was er ook een overwinning in de Grand Prix in München-Riem. In totaal waren er tien top 3-klasseringen van de veertien starts. Voor volgend jaar staat de wereldbekerfinale op de planning voor deze combinatie, in de wereldbekerwedstrijd in Budapest-Fót behaalde Zaïre-E een mooie tweede plaats.

Klik hier om te stemmen.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!