Ga naar hoofdinhoud

Voorstellen kandidaat Paard van het Jaar: Zaïre-E

Jessica von Bredow-Werndl en Zaïre Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het KWPN heeft zes paarden die fantastische prestaties hebben geleverd, genomineerd voor de verkiezing van Paard van het Jaar 2019. Dat zijn Blue Hors ZackGlock's Johnson TNZaïre-EExplosion WVerdi TN en Tangelo van de Zuuthoeve. Nu wordt kandidaat Zaïre-E  (Son de Niro x Jazz) uitgelicht.

De enige merrie in de nominatie is de Son De Niro-dochter Zaïre-E. In 2004 is deze merrie geboren bij Stoeterij Empelaer in Lage Mierde.

Topvorm

Vanaf 2014 loopt Zaïre-E onder de Duitse topamazone Jessica von Bredow-Werndl succesvol mee in de Grand Prix, met haar vijftien jaar laat ze zien nog altijd in topvorm te verkeren. Zo behaalde de combinatie dit jaar in Stockholm tweemaal een persoonlijke recordscore van 77,87% in de Grand Prix en maar liefst 85,83% in de kür op muziek.

Overwinningen

Daarnaast waren er ook meerdere internationale overwinningen, zo won dit duo beide proeven in Ebreichsdorf met 82,25% in de kür op muziek en was er ook een overwinning in de Grand Prix in München-Riem. In totaal waren er tien top 3-klasseringen van de veertien starts. Voor volgend jaar staat de wereldbekerfinale op de planning voor deze combinatie, in de wereldbekerwedstrijd in Budapest-Fót behaalde Zaïre-E een mooie tweede plaats.

Klik hier om te stemmen.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.