Ga naar hoofdinhoud

KWPN’ers succesvol in buitenlandse GP’s

Placeholder springen wedstrijd

Afgelopen weekend werd het KWPN in het buitenland goed vertegenwoordigd. Zowel in Nieuw-Zeeland als in China lieten de Nederlandse fokproducten van zich horen.

De negenjarige Silverstone-dochter Zimorena won op één van de grootste hippische evenementen in Nieuw-Zeeland de Derby én de Grote Prijs. De door T. Griffioen gefokte vosmerrie werd op vijfjarige leeftijd vanuit Nederland geïmporteerd naar Nieuw-Zeeland en loopt onder amazone Katie McVean verdienstelijk op 1,45 m en 1,50 m-niveau.

In China was het de door VDL Stud gefokte U-Prova (v. Lorentin I) die zich liet gelden. Met maar liefst drie verschillende ruiters behaalde de twaalfjarige KWPN’er  top drie klasseringen op grote wedstrijden. In april bij de Beijing Masters stuurde de Amerikaanse amazone Laura Kraut U-Prova naar de overwinning. In september won Jacqueline Lai uit Hong Kong met U-Prova individueel zilver op de National Games in Shenyang.

Afgelopen weekend werd U-Prova uitgebracht in de laatste wereldbekerwedstrijd van het Chinese seizoen. Ditmaal reed Kenneth Cheng uit Hong Kong de donkerbruine hengst. De combinatie kreeg een balk in de barrage, maar hun tijd was goed genoeg voor het derde geld.

Bron: Horses / KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook