Ga naar hoofdinhoud

Kyra fan Bosksicht jeugdkampioen op CK KFPS

Entermerrie Kyra fan Bosksicht (Uldrik x Onne) van F.N. Wolfswinkel te Vlieland is vandaag op de centrale KFPS-merriekeuring in Warga gehuldigd als algemeen jeugdkampioen. "Een prachtig gebouwde luxe merrie met rasuitstraling. Ze valt op door haar makkelijke bewegingen met veel soepelheid en een goed lichaamsgebruik", aldus inspecteur Harrie Draaijer.

Voor het jeugdkampioenschap kwamen de beste twee enters en de beste twee twenters in de mooie buitenpiste van de WB Stables. Na de fokdagtitel in Blauwhuis en enterkampioen op de centrale keuring, pakte Kyra fan Bosksicht ook het jeugdkampioenschap. De dochter van Uldrik is op Stoeterij Bosksicht te Rijs gefokt uit stamboekmerrie Nynke fan Bosksicht (v. Onne). Daarachter zit modelmerrie Grytsje fan Bosksicht.

Beste tweejarige en tevens reserve-jeugdkampioen was de goed bewegende Geertje van de W. (Haitse x Jakob) van G. Reiding-Hogenberg te Terzool. Fokker is J. van der Wal te Drachtstercompagnie. “Een mooie rastypische merrie, die ruim stapt en met een krachtig achterbeengebruik draaft”, aldus inspecteur Jaap Boersma. In de strijd om de jeugdtitel in de grote baan wist ze haar overtuigende draf niet helemaal meer waar te maken.

Kampioen bij de merrieveulens werd Nalina R. (Tsjalke x Feitse) van J.P. Raaijmakers te Geffen. “Een goed gebouwd veulen, dat goed kan stappen en over een krachtige draf beschikt”, aldus Jaap Boersma. Tot kampioen bij de hengstveulen werd Mondriaan fan Dijkmaniastate (Reinder x Andries) van D.B. Dijkman te Marssum gehuldigd. “Een veulen met een heel goed type, mooi evenredig gebouwd. Hij stapt goed en heeft een mooie manier van draven. Hij zou nog ietsje scherper in het achterbeengebruik mogen”, aldus Harrie Draaijer.

 

Lees volgende week meer in De Paardenkrant.

 

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook