Ga naar hoofdinhoud

Een van de laatste Carthago’s voor 45.000 euro verkocht

Identical Dywis HH (v. Carthago) - Foto: Holsteiner Verband
De absolute topprijs op de Holsteiner veulenveiling in Elmshorn werd betaald voor één van de laatste nakomelingen van Carthago. Identical Dywis HH (mv. Toulon) bracht 45.000 euro op. Carthago werd op latere leeftijd onvruchtbaar en er is nog maar zeer beperkt sperma van de hengst. Zijn merrieveulen, dat kampioen werd op de keuring in Metelen, vertrekt naar Zwitserland. 

Met 45.000 euro was Identical Dywis HH met afstand de topper van de veiling. Een mooi bedrag was er ook voor cat.nr 11 (Casall x Cassini I). Hij ging voor 26.500 euro van de hand.

Het kan niet op met Cornet

Het kan niet op met de Cornet Obolensky-nafok. De nakomelingen van de schimmelhengst brachten in Borculo (woensdag), op de ESI-veiling en op de Starsale (vrijdag), in Münster, Vechta en Zandbergen (zaterdag) zeer goede prijzen op. Vandaag kwam daar de zevende topper bij. Op de Holsteiner veulenveiling behoorde cat.nr 30 (Cornet Obolensky x Cassini I) met een prijs van 26.000 euro tot de duurdere veulens van de veiling.

Noemenswaardig is ook nog de 21.000 euro die in Elmshorn werd uitgegeven aan een dressuurveulen. Cat.nr 43, een merrieveulen van Quaterback, blijft voor dat bedrag in Duitsland.

Gemiddeld werd er in Elmshorn 11.175,61 euro betaald voor de 41 geveilde veulens. Gisteren vond de Holsteiner veulenveiling in Behrendorf plaats. Daar brachten de veulens gemiddeld ruim 7.000 euro op. Lees hier meer. 

Klik hier voor alle prijzen. 

Klik hier voor de catalogus. 

Het duurste veulen van Carthago:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.