Laatste goedgekeurde Zeus-zoon in Duitsland overleden

Zapateado

De 28-jarige Zeus-zoon Zapateado (mv. Grannus) is overleden. De hengst van Zuchthof Kathmann in Hauststette was de laatste overgebleven goedgekeurde zoon van de Anglo-Normandiër Zeus in Duitsland. “Zijn lichaam deed niet meer mee”, schrijft Kathmann in een persbericht. 

Zapateado werd in 1990 geboren bij familie Dröge-Otten en hij werd als 2,5-jarige reservekampioen van de Oldenburger keuring. De hengst dekte geen enorme aantallen, maar was wel een springpaardenleverancier. 27 van zijn nakomelingen haalden de klasse S en samen liepen ze bijna 325.000 euro bij elkaar. Grootverdieners zijn Zappzarapp (Rüdiger Renner), Zacchera (Maren Wittenborn) en Zap Along (Andreas Bucher).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Laatste goedgekeurde Zeus-zoon in Duitsland overleden
  1. 1

    de kwpn ggk Marlon ( v. zeus) leeft nog steeds.
    dus er is nog een rechtstreekse zeus nakomeling
    die leeft en in de fokkerij beschikbaar is